Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 18 januari

Din katt kan bli ett frimärke

Har du Sveriges sötaste katt? Eller kanske den kaxigaste? Då kan den vara en av katterna som hamnar på ett frimärke när katterna äntligen ska få sin rättmätiga plats på våra kuvert.

Kattälskare hör upp! Nu kan din katt bli förevigad på ett frimärke och hamna på kuvert och vykort som skickas över hela världen.

 Kattfrimärken illustrerade av Carina Länk. Frimärken gavs ut 2010.
Kattfrimärken illustrerade av Carina Länk. Frimärken gavs ut 2010. FOTO: PostNord

Det är PostNord som letar efter fem katter som ska väljas ut och sedan bli illustrerade av illustratören Annelie Carlström och bli frimärke. Möjligheten att skicka in en bild på sin katt startar den 24 januari och de vinnande katterna kommer sedan väljas ut i mars och hamnar på frimärken i augusti. Du hittar mer information om frimärkstävlingen här.

Funnits med tidigare

Det är inte första gången som katter hamnar på frimärken, redan 2010 lanserade PostNord fyra frimärken med katter, då illustrerade av Carina Länk.

– En katt är tydlig i sina rörelser och man läser lätt av humöret. Jag studerade katter inför mitt arbete med frimärkena och fastnade för den hungriga, lekfulla, arga och nyvakna katten, sa hon då om de fyra frimärkena.

Nu hoppas PostNord att alla kattälskare i Sverige ska fotografera sina pälsklingar och skicka in dem. Fem lyckliga kattägare kommer sedan se sina favoriter på frimärke.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen