Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 12 februari

Drömmar om naturnära livsstil – här är boken om hjältarna som tagit steget

Du kanske drömmer om att leva närmre naturen, eller bara är nyfiken på dem som gör det. Ekobyboken är en fantastisk bok som ger en inblick i livet i de 30 ekobyar som finns i Sverige.

Har du också, liksom många andra, snuddat vid den där frihetsdrömmen att kunna leva miljövänligt, hälsosamt och resurssnålt på jorden? Eller kanske bär du på den där andra frihetsdrömmen; att få leva i ett grannskap, i ett lokalt sammanhang där man känner sina grannar.

Drömmarna bakom ekobyn

Enligt professor Per Berg som studerar hållbar samhällsutveckling i stad och på landsbygd, så är det just dessa två drömmar som ligger bakom de flesta beslut när någon väljer att flytta till en ekoby.

Köp boken och lär kännas Sveriges ekobyar

ekobyboken

I Ekobyboken – frihetsdrömmar, skaparglädje och vägen till ett hållbart samhälle, får du möta mycket experimentlusta, en stark social gemenskap och strävan efter att skapa en hållbar livvstil.

Glädjen och nyttan att bo tillsammans

För många av dem som valt att bo i en ekoby är det glädjen och nyttan av att bo tillsammans som är allra viktigast: Fler klarar mer än en. Tillsammans kan man laga mat, sköta barn, fälla skog, bygga hus eller vad helst man vill.

I boken får du lära känna hur olika de svenska ekobyarna är utformade. Det finns ekobyar som ser ut som vilket vanligt radhus- eller lägenhetsområde som helst och det finns byar där arkitekturen spretar vilt åt alla håll.

Gemensamt är generellt genomtänka materialval och energi- och avloppssystem. För några har husen kostat flera miljoner att färdigställa, andra har utgått från begagnat material eller byggt av jord, lera och halm från närområdet.

Hitta fler böcker om livet på landet, djur, natur och matlagning i Land Shopping.

Läs även: Därför är hjulhackan trädgårdsfantastens bästa vän

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen