Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 28 december 2017

Exklusivt danskt hotell med trädkojor finansieras med Crowdfunding

Nya exklusiva och arkitektriktade trädkojor ska bilda ett nytt skogshotell i den danska naturen. Hela hotellbygget, Løvtag, startade som en pojkdröm och har nu lett till en Crowdfunding-kampanj på Kickstarter.

FOTO: Løvtag

Hotellprojektet Løvtag, från danskans ord för trädtoppar, har inspirerats av Tree Hotel i Sverige, berättar Nanna Balsby, som är en av grundarna till Løvtag.

– Det är en mycket vacker plats med mycket inspirerande stugor, säger hon till Land.se.

De nya trädkojorna ska byggas i naturen runt Als Odde, där grundarna Rasmus och Lasse Lybæk, samt Nanna Balsby ska driva hotellet.

Läs också: Mette och Flemming startade finkrog i skogen

Startade som pojkdröm

Løvtag startade som en pojkdröm. Rasmus Lybæk är uppvuxen på gården med skogen där hotellet byggs. Han har alltid velat sova under trädtopparna.

Ihop med andra som hade likartade drömmar startade projektet. Alla kojorna har ritats av samma arkitekt, Sigurd Larsen. Planer finns även på sikt att även på andra ställen bygga trädkojor i samma stil som de som ska byggas på Løvtag.

– På det sättet kan turister uppleva den variation som finns i danska destinationer, samtidigt som de bor i arktitekttecknade trädkojor, säger hon.

Läs också: Cowboykåken: Så gick det efter succéserien

Igång till sommaren

Planen är att vara igång redan nästa sommar. Varje hydda är byggd kring en trädstam och ska få rinnande vatten och el, samt kök, toaletter, uppehållsrum och fyra sovplatser, samt en takterass där man kan njuta av utsikten.

– Vi söker finanseriering till den sista delen av pilotfasen, där vi bygger minst en koja, vilket svarar mot målet på Kickstarter på 350 000 danska kronor.

En stor del av pengarna ska dras in via Crowdfunding på Kickstarter, är det tänkt:

Den som bidrar kan också förboka en övernattning. I hyddornas närhet finns förutom skog även barnvänliga stränder, möjligheter till sportfiske, samt ett antal andra utomhusupplevelser som segling och kajak.

– Vi erbjuder inte bara övernattning i skogen, utan också ett allsidigt sätt att se hela området på, säger Nanna Balsby.

Läs också: Snickaren skrattade åt Mias idé! Kolla hennes supersmarta bygge

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen