Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 november 2015

Filiph i Norsjö tog med makten till glesbygden

Utbildningsradions nya serie ’Makt hos mig’ flyttar ut politikerna till unga människors vardag. Som förste glesbygdsbo fick Filiph Larsson, 20 år, i Bränngård, Norsjö rå om den folkpartistiske politikern Erik Ullenhag i ett helt dygn.

Filiph Larsson gav Erik Ullenhag en riktig heldag i sitt avsnitt av Makt hos mig. Det blev en dag med kokkaffe i skogen, prat om ungdomars liv i glesbygden, med lerduveskytte och renskav till middag. Avsnittet sänds onsdagen den 11 november kl. 20.00 i SVT2.

Tävling i lerduveskytte mellan Filiph Larsson och Erik Ullenhag. Foto: Utbildningsradion.
Tävling i lerduveskytte mellan Filiph Larsson och Erik Ullenhag. Foto: Utbildningsradion.

Hur kom du med i programmet?
– De andra deltagarna ansökte men inte jag. De som gjorde programmet hörde av sig till mig skola, naturbruksskolan i Burträsk, och frågade efter lämpliga personer.

Du pratade om dålig mobiltäckning, höga kostnader för att köra bil och naturresurser som Norrland inte får betalt för. Tror du att det gjorde någon skillnad?
– Det är svårt att veta. Kanske kan man påverka lite i alla fall. Jag vet inte riktigt om de saker jag pratade med honom om var hans område men han fick i alla fall veta lite mer.

Erik Ullenhag fick skjuta lerduva och såg så lycklig ut. Hade han skjutit förr?
– Nej, det tror jag inte. Han hade gjort lumpen och skjutit där, mer var det nog inte.

Ni bytte telefonnummer, kommer ni att höras igen?
– Nej, det tror jag inte. Jag har i alla fall inte det intresset. Vi var ganska styrda så länge kameran var på så vi lärde inte känna varandra.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen