Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 november 2015

Flyktingbarnen behöver vinterkläder nu – 5 tips för dig som vill hjälpa

Det börjar bli kallt. Enligt Migrationsverket prövas varje flyktings behov av vinterkläder separat, en krånglig hantering som innebär att många får vänta länge på varma kläder. Så här gör du för att hjälpa.

FOTO: All over press

1. Börja hos kommunen

På kommunens hemsida finns information om hur du kan hjälpa till. Kommunerna brukar också lista vilka organisationer som arbetar i just ditt område. Hör av dig till någon av dem för att höra om det finns behov av vinterkläder.

Kommunernas Facebook-sida kan också ge vägledning om det finns behov som måste åtgärdas snabbt.

2. Ring ett flyktingboende

Om det finns ett flyktingboende där du bor kan du få direktkontakt. De kan berätta precis vad som behövs. Ge just det och inget annat. Risken är annars att de översvämmas av saker som inte passar, till exempel babykläder när alla som bor där är över 10 år.

3. Hjälp via kyrkan

Många av Svenska kyrkans församlingar jobbar aktivt med hjälp till flyktingar. De flesta av dem hittar du på Svenska Kyrkans hjälplista.

4. Kontakta Röda Korset

Röda Korset tar emot kläder på sina second hand-affärer, säljer dem och använder överskottet för att hjälpa till. Redan idag finns möjlighet att hjälpa enskilda behövande med klädgåvor. Ta kontakt med din lokala avdelning och hör hur de jobbar.

5. Tvätta, förpacka och märk

De som hjälper flyktingar behöver använda tiden smart. Hjälp dem genom att bara ge bort hela och rena kläder och skor. Förpacka varje plagg och märk noga, vad det är, storlek och modell. Till exempel – Täckjacka, 150 cl, pojkmodell. På det sättet slipper de tidsödande och skrymmande sortering.

—–

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen