Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 17 oktober 2017

Vilken dröm! Innovativ lanthandel på fyra hjul till salu

Drömmer du om att starta en gårdsbutik men utan att begränsa dig geografiskt? Varför inte välja en flyttbar tivolivagn som redan tjänstgjort som lanthandel?

 Johan Danielsson och Adam Bergman vinkar.
Johan Danielsson och Adam Bergman vinkar. FOTO: privat

”Nu lämnar vi över fanan till nästa person som vill ta över våran fina lanthandel!” Så inleder säljaren Johan Danielsson sin Blocket-annons när han vill sälja en tivolivagn som tidigare använts till lanthandel.

Läs också: Välkommen till lanthandeln 2.0

Det som finns i vagnen är kyldisk, frys och möjlighet att koppla på vatten.

Sålde lokalt producerade varor

FOTO: privat

Det var för två år sedan som Johan Danielsson och fem andra personer startade en ekonomisk förening, Salens lanthandel, och ville börja sälja lokalt producerade varor. Det var bland annat bröd, kött, mjölk och grönsaker till salu.

– Jag är kock och köpte även in varor till lanthandeln som vi tyckte att vi behövde. De andra bidrog med sina varor som de själva hade producerat.

”Hade mest kul”

FOTO: privat

Första året för verksamheten, 2016, var ett bra år där vagnen stod placerad i Blädinge i Alvetsta kommun. Vagnen var öppet så mycket som möjligt. Reaktionerna var positiva.

Läs också: Kolla in den fantastiska äggkiosken

– Vi tjänade inga pengar direkt. Men vi gjorde det mest för att det var kul.

Och kul hade föreningen, men i år gick det trögare eftersom tiden inte räckte till för medlemmarna.

– Vi jobbar ju mer än heltid på våra andra jobb så det är svårt att räcka till. Sedan har en del medlemmar i föreningen flyttat, säger Johan Danielsson som själv flyttat till Göteborgstrakten.

FOTO: privat

Osentimentalt avslut

Tivolivagnen som säljs på Blocket reste sällan runt och sålde varor på olika orter utan var fast placerad i Blädinge. Men nästa köpare kanske kommer tänka annorlunda.

– Nej, det känns inte så värst sorgligt att sälja vagnen. Jag säljer den för att ibland är det dags att gå vidare. Man kan ju inte ha olika vagnar stående överallt, säger Johan Danielsson.

Vad har varit roligast med att ha lanthandel i en tivolivagn?

– Det bästa är alla dom fantastiska producenter jag mött som man aldrig annars skulle träffat. Jag hoppas att den som köper vagnen vill fortsätta göra saker med andra, säger Johan Danielsson.

Du hittar annonsen här.

FOTO: privat

Läs mer: Per-Erik fick brytet på sin rasade vedhög – la ut den på Blocket

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen