Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 23 augusti 2016

Från Epa till Idol – Erik tar Sverige med storm!

– Nu är det bara att dumpa kopplingen, ratta och gasa så det blir dubbla streck! Det här känns skitgött! Glädjen hos Erik Persson från Bollebygd som fått en guldbiljett till Idols slutaudition går inte att ta miste på.

Nyss fyllda 17 år klev Erik Persson från Bollebygd upp på scen på Idolhöstens första uttagning. Med sitt känslosamma framförande av Kents Utan dina andetag fick han Idol-juryn i tårar och tre tveklösa ja att gå vidare till slutaudition.

”Som att köra 940 turbo med svets-diff”

Musik och motorer är Eriks största intresse och viktigaste drivmedel i livet. Just innan sitt emotionella sång- och gitarrframförande sa Erik Persson att en guldbiljett skulle kännas som ”att köra 940 turbo med svets-diff” – ett uttryck som redan hyllats av hans många nyblivna fans på Facebook och Youtube.

Erik bekräftar till Land att det är just så känslan är idag:

– Det här känns skitgött! Jag har alltid velat ha en sån där guldbiljett. Jag har suttit med familjen på fredagar och kollat på Idol sedan jag var liten. Nu, första gången jag ställer upp så får jag den! Nu är det bara att dumpa kopplingen, ratta och gasa – så det blir dubbla streck! Det är asnajs!

Motor och musik hör ihop

När Land ringer upp har skolans introduktionsdag just avslutats. Erik pluggar till personbilsmekaniker på Viskastrandsgymnasiet och blir klar nästa år.
– Motorer och musik hör ju ihop! Musik förgyller ju intresset , tänk dig att köra runt i en raggarbil utan musik… Det är som att äta kebabpizza utan sås – det funkar ju, men är inte alls lika gött!

Själv inte nöjd med framförandet

Musik har alltid varit en stor del av Eriks liv. Det har varit mycket musik i familjen och allra bäst gillar han rock’n’roll, 60-talsmusik och dansband. Låten han valde att sjunga i Idoluttagningen – Kents ”Utan dina andetag” – valde han för att tycker den är fin, har ett bra budskap och kändes bra i rösten. Men han är ändå inte nöjd med framförandet:

Erik fick en av de eftertraktade guldbiljetterna.
Erik fick en av de eftertraktade guldbiljetterna.

– Jag tog den i en tonart som var lite för låg. Men det gick ju bra ändå! Det viktiga är att man sjunger med känsla! Om man inte sjunger från hjärtat blir det inte bra!

När Erik kom till skolan hemma i Bollebygd i morse möttes han av rungande applåder. Och det är egentligen tack vare klasskompisarna som han ställde upp i Idol överhuvudtaget.
– De tyckte jag skulle testa och jag tänkte att det kunde väl vara en rolig grej. Mina föräldrar har väl egentligen också tidigare sagt att jag borde ställa upp. Men jag har kanske inte alltid lyssnat på dem så bra…

Gillar allt som pyser och ryker

Erik gillar allt som låter, pyser och ryker, och har en Epa-traktor som han spenderar mycket tid med hemma i Bollebygd. Den är döpt till Doris efter en saga som Erik för länge sedan läste för sin lillasyster. När han fick Epan för 3 år sedan tyckte lillasyster att den skulle heta så. Och så fick det bli! Hemma i garaget står även en ”lekbil” – en 940 som väntar på att körkortet ska bli avklarat. Den perfekta drömfredagskvällen för Erik Persson är just att köra bil, lyssna på musik och hänga med vänner.

– Fast drömmen är att ha en asfin raggarbil, en Chevrolet Impala 65a – det sparar jag till! Fast nu ska jag börja med att äta! Och kolla in nya damer på Facebook!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen