Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
landkoll 18 april 2017

Frida gör succé med sina drömska foton från Norrbotten!

Vita vidder, norrsken och tallskogar! 23-åriga Frida Lindgren gör succé över hela världen med sina drömska foton från Norrbotten.

Aldrig hade hon kunnat tro att hennes hobby skulle väcka andras intresse så till den milda grad. Men det gör det. Nära 60 000 personer följer Fridas Instagram konto ”Deskriptiv” i dag. De finns över hela världen, Japan, USA, och flera latinamerikanska och europeiska länder.

Började med ett privat konto

Frida Lindgren, Deskriptiv, Instagram
Frida vid den brusande Fällforsen. Bilden har hon tagit med en fjärrutlösare. Hon tycker att naturen ser extra mäktig ut med en människa på håll i bilden.

– Det började med ett privat konto för 2-3 år sedan, där jag både lade upp familjebilder och även naturfoton. Plötsligt hade 2 000 personer börjat följa mig, berättar hon.

Då fick Instagram upp ögonen för henne och via sajtent Instaview, som presenterar intressanta användare.
– Efter det hamnade jag på deras lista över konton som dyker upp som förslag när man söker. Då blev den en riktigt skjuts, antalet följare ökade från drygt 2000 till 20 000 på några veckor, berättar hon.

Antalet följare bara ökade

Frida hade redan tagit bort alla privata bilder på familjen, semesterresor med mera och omvandlade kontot till ett mer officiellt där hon bara lade upp sina konstnärliga foton.

Antalet följare har bara fortsatt öka stadigt och är nu uppe i drygt 57 900 följare. Varje bild får flera tusen gillamarkeringar.

Kameran skärper hennes seende

Frida Lindgren, Deskriptiv, Instagram
Gallrad tallskog där ljuset silar ned är ett favoritmotiv.

Hennes bilder har en lite drömsk och poetisk känsla. Hon har ett säkert öga för naturens skönhet som hon har utvecklat allt mer.

– Det är precis som att man skärper sitt seende när man tittar på omgivningen genom kameran. Jag ser hela tiden detaljer, vinklingar och vackra vyer när jag är ute, berättar hon.

Men så är hon ute i ur och skur också, så fort hon är ledig från jobbet som butiksbiträde i en jakt- och friluftsbutik. Och bangar inte för vare sig 30 plusgrader eller 40 minusgrader.

Så kallt att det var svårt att andas

Frida Lindgren, Deskriptiv, Instagram
Naturen i vit vinterskrud är hennes favoritobjekt. Gärna med ett rött trähus som kontrast.

– Nej, det var minus 42 grader en gång när jag och min sambo, som är renskötare, var på en renskiljning. Då var det svårt att andas och bilen som hämtade upp oss blev inte varm trots att den körts åtskilliga mil, berättar hon.

Kalfjället är en av hennes älsklingsplatser i naturen. Den fridfulla känsla hon får när hon ser de stora vidderna och himlavalvet ovanför.

Problemen försvinner på fjället

– Då är jag som mest lycklig. Det är helt tyst, inga bilar eller störande ljud hörs, och så känner man en svag fjällvind. Problemen försvinner – även om jag skulle vara begravd i räkningar hemma, så spelar det ingen roll där. Man lever i nuet, det är jätteskönt, säger hon.

Drömmer om en gård

Namn: Frida Lindgren.
Ålder: 23 år.
Aktuell: Som Instagramstjärna med nära 58 000 följare.
Bor: I lägenhet i Älvsbyn, men får om några år ta över farfars gård någon mil utanför.
Familj: Sambon Mikael Aira, 26 år, och två hundar.
Drömmer om: Att kunna ha djur, allt från hundar, katter och kanske till och med kor.
Fridas Instagramkonto heter ”Deskriptiv”.

Tre snabba till Frida

Vad skrattade du åt senast?
Min lilla hundvalp, en siberian husky, som är så charmig. Han hittar på galna saker hela tiden. Den gränslösa lyckan som en hund kan visa, är fantastiskt.

Vad gör dig arg?
Jag blir faktiskt sällan arg. Kan bli irriterad när jag är trött och saker går fel, men inte arg.

När gick något fel för dig senast?
– Min hårddisk med i princip alla mina bilder, över 30 000, kraschade före jul. Det var fruktansvärt – ändå var det en extern hårddisk.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen