Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 9 juli 2019

Frösö Zoo stängs för gott – 700 djur flyttar

När Frösö Zoo stängdes för gott behövde 700 djur ett nytt hem. Nu har det mesta löst sig och det gläder djuparksägaren Åke Netterström.

 Bland djuren som måste få ett nytt hem finns sibirisk tiger (tigern på bilden kommer inte från Frösö Zoo).
Bland djuren som måste få ett nytt hem finns sibirisk tiger (tigern på bilden kommer inte från Frösö Zoo). FOTO: TT Bild/Shutterstock

Parken Frösö Zoo har inte varit öppen sedan den 14 augusti 2018 och i år har det varit helt stängt. Samtidigt är djuren kvar i parken så verksamheten med djurskötsel har fortsatt som vanligt.

Åsnor och björnar

Totalt handlar det om 700 djur som man försökt lösa ett nytt hem åt och bland djuren finns åsnor, lejon, björnar och apor.

Andra djur som hyenor, sibirisk tiger och zebror ska också placeras på nya platser, skriver SVT.

Läs också: Guide – lär dig känna igen rovfåglarna

Nu ser det ut som att parkägaren har hittat nya hem för djuren.

– De flesta kommer att hamna i Tyskland och vi har en lösning för nästan alla djuren. Det känns förstås som en viktig del av efterarbetet att det får en bra lösning, säger Åke Netterström, som var en av de drivande bakom Frösö Zoo.

Ingen marknad i Sverige

Han säger att det handlar om en omplacering av djuren och att det inte finns en marknad i Sverige där djuren kan få nya hem. Det är till olika djurparker som de här djuren flyttar under sommaren och hösten.

En servering och ett tivoli som finns på området ska nu också säljas.

Läs också: Oväntade knepet mot fästingar – nylonstrumpor

Stort turistmål

Frösö Zoo startades 1960 och har under 59 år varit ett av Jämtlands mest besökta turistmål och har sysselsatt ett 80-tal personer under säsongerna. Det är ännu inte klart vad som händer med området i framtiden.

Tills vidare pågår den dagliga driften som vanligt.

– Den ända skillnaden är att publiken är borta, säger Åke Netterström till P4 Jämtland.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen