Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 30 augusti 2017

Gammal sportutrustning blir som ny – skänk du också

Låt din gamla sportutrustning få nytt liv hos de som behöver!

Den 10 september är det åter dags för GeBortTillSport-dagen då både sportprofiler och hobbysportare över hela landet skänker sportartiklar till välgörenhet.

 GeBortTillSport-dagen anordnas för tredje året i rad den 10 september. Då samlas sportutrustning över hela landet in till välgörenhet.
GeBortTillSport-dagen anordnas för tredje året i rad den 10 september. Då samlas sportutrustning över hela landet in till välgörenhet. FOTO: Mostphotos/Istock

Förra året fick nio ton fotbollsskor, hockeyklubbor, skidor och en massa annan sportutrustning nya ägare i samband med initiativet GeBortTillSport.

Projektet som startade 2015 har som mål att ge fler barn och unga möjligheten att idrotta på lika villkor, oavsett ursprung, religion, kön eller ekonomiska förutsättningar.

Nu är det dags igen – den 10 september startar insamlingen på inte mindre än 57 orter i Sverige

En självklarhet att idrotta

Ida Björnstad var den som tillsammans med TV4 startade insamlingen för två år sedan.

– Det borde vara en självklarhet för alla människor att få idrotta. Men idag är det dessvärre allt för många som står utanför idrottsrörelsen och det vill vi ändra på. Folkhälsa, gemenskap, glädje och integration – idrotten står för en oerhört viktig funktion i samhället, säger Ida Björnstad till TV4.

Idrottsstjärnor säljer på Tradera

Samtidigt som insamlingen av utrustning pågår kommer också kända idrottsstjärnor som skänka sin utrustning till försäljning på Tradera.

Tidigare år har Zlatan, Charlotte Kalla, Sarah Sjöström och Börje Salming varit några av de som skänkt utrustning och som även auktionerat ut olika aktiviteter tillsammans med dem själva.

Pengarna från auktionerna går till ett nytt stipendium som ska stötta initiativ som ger fler möjligheten att idrotta.

TV4:s hemsida kan du se de platser i landet där du kan lämna in dina sportgrejor!

Läs också: Initiativet Fritidsbanken sprider sig över landet

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen