Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 26 augusti 2016

Gårdens annorlunda krav till ryttarna: "Ät rätt så får du rida på vår stubbåker"

”Här får alla rida som tycker svensk mat och svenska bönder rockar”. Loringa Egendom hälsar alla som äter mat från svenska bönder välkomna att rida på lantbrukets stubbåker i Skövde.

FOTO: Privat

Många ryttare drömmer om att få galoppera fram över vidsträckta åkrar, men det är inte alla lantbrukare som uppskattar det. I Skövde finns ett undantag.

– Det tog inte mer än en timme innan det första ekipaget var här. Under årens lopp har jag skrämt en och annan häst med mina maskiner, det här är ett sätt att bjuda tillbaka, säger lantbrukaren Joakim Furhoff.

Spannmålsodling och uppfödning av slaktkyckling är den huvudsakliga inriktningen för gården. Genom att hälsa ryttare som köper svensk mat välkomna att rida på stubbåkern vill de göra reklam för svenskproducerat.

Därför får de rida

– Jag har tagit in höstvetet som växt på åkern. Här i trakten är det väldigt hästtätt, så det här är ett sätt att sprida budskapet om att köpa mat från svenska gårdar, säger Joakim Furhoff.

Att få fler att välja svenskproducerat är avgörande för den fortsatta existensen för landets bönder.

Häst mot Holland

– Jag hoppas att det här ska få folk att tänka till. Vill man köpa holländsk mjölk, så kan man ju åka och rida på en gård i Holland sen. Vill man köpa thailändsk kyckling, så går det bra att åkta dit och rida, säger Joakim Furhoff.

På gården finns redan en stor vana vid ryttarekipage som far över markerna.

– Min dotter rider, så jag är van att hon far omkring lite överallt här, säger Joakim Furhoff.

Om liknande initiativ tagits utomlands, för att låta svenska ryttare flyga fram över europeiska eller asiatiska åkrar är än så länge okänt.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen