Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 12 november 2018

Ge bort välgörenhet i julklapp – här är bästa gåvoshopparna

Snart är den årliga julklappshysterin i full sving. Vill du ge bort något riktigt värdefullt i jul så väljer du en present från en välgörenhetsorganisation. Här är gåvoshopparna som gör skillnad!

Mer än någonsin har vi börjat ifrågasätta rimligheten i att köpa massvis med klappar åt hela tjocka släkten som redan har allting. Här är julklappar som gör nytta – på riktigt.

Fadderskap i WWF

 Skydda elefanterna – bli fadder i WWF eller ge bort ett fadderskap i julklapp.
Skydda elefanterna – bli fadder i WWF eller ge bort ett fadderskap i julklapp. FOTO: WWF

Ge bort ett fadderskap i Världsnaturfonden WWF så bidrar du varje månad till deras internationella arbete för biologisk mångfald. Mottagaren får en gåva i form av mjukisdjur och nyhetsbrev, alternativt tidningen WWF Eko och tillgång till WWF:s Instagramkonto för faddrar.

Läs mer om fadderskap i WWF här (obs: extern länk)

Skänk en get genom Läkarmissionen

Med hjälp av en get och utbildning i djurskötsel får människor i Nepal en chans att börja försörja sig och sin familj. Läkarmissionen hjälper dem med det och du kan bidra till projektet genom att ge bort ett gåvobevis på 150 kronor.

Läs mer om Läkarmissionens getter här (obs: extern länk)

Tält till en familj

 Ett familjetält är till stor hjälp i världens många flyktingläger. Genom UNHCR kan du ge bort ett i julklapp!
Ett familjetält är till stor hjälp i världens många flyktingläger. Genom UNHCR kan du ge bort ett i julklapp! FOTO: UNHCR

Genom FN:s flyktingorgan UNHCR kan du beställa ett familjetält i present och ge en familj på flykt skydd och ett hem. Tältet kommer att användas vid plötsliga katastrofer då tusentals människor anländer till ett läger samtidigt.

Läs mer om UNHCR:s familjetält här (obs: extern länk)

Stoppa könsstympning

Läkarmissionen för en kamp mot den fruktansvärda traditionen med könstympning på landsbygden i Kenya. För 200 kronor är du med och ger flickor möjlighet att kunna säga nej till ingreppet.

Läs mer om hjälppaketet mot könsstympning här (obs: extern länk)

Ge bort jämställdhet med We Effect

 Hjälp kvinnor på Vietnams landsbygd att komma ut i arbetslivet med hjälp av We Effect.
Hjälp kvinnor på Vietnams landsbygd att komma ut i arbetslivet med hjälp av We Effect. FOTO: Marcus Lundstedt/We Effect

Ett av We Effects många projekt går ut på att hjälpa kvinnor på landsbygden i Vietnamn att bilda ett te-kooperativ. På så sätt får de möjlighet till självförsörjning. Det och mycket annat stödjer mottagaren av deras jämställdhetsgåva.

Läs mer om We Effects jämställdhetsgåva här (obs: extern länk)

Plocka ihop ett gåvopaket

I Hoppets stjärnas gåvoshop skräddarsyr du själv ett paket. Du bestämmer vilka varor du vill ge bort, hur mycket av varje, hur mycket det får kosta och vart paketet ska skickas.

Läs mer om Hoppets stjärnas gåvopaket här (obs: extern länk)

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen