Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 9 november 2018

Glesbygdstindraren skippade dejtingapparna – fann kärleken direkt!

2016 gav Markus Forsberg upp kärleksjakten via Tinder. Nu är han gift och väntar barn – så gick det när Glesbygdstindraren hittade kärleken på oväntat håll.

 Dejtingappen Tinders avståndsparameter är max 16 mil. Mellan Markus i Pajala och Lisa i Kiruna var det 18 mil. I dag är de gifta och bor tillsammans i Kiruna.
Dejtingappen Tinders avståndsparameter är max 16 mil. Mellan Markus i Pajala och Lisa i Kiruna var det 18 mil. I dag är de gifta och bor tillsammans i Kiruna. FOTO: Privat

För drygt två år sedan blev Markus Forsberg från Pajala Glesbygdstindraren med hela svenska folket. Hans kamp för att hitta kärleken uppmärksammades av många medier. För Land berättade han att han hade satt sitt hopp till dejtingappen Tinder.

– Den tilltalar min karga glesbygdssjäl, tjänsten är avskalad och enkel. Man ställer exempelvis in avstånd till de man vill träffa och så får man fram de som finns i närheten, sa han 2016.

Läs också: Markus i Pajala: Därför funkar det inte att glesbygdstindra

Försökte med Facebook

Men resultatet blev noll. Tillslut gjorde han ett försök via Facebook.

– I skämtsam ton skrev jag att det här var sista försöket och att jag sökte efter någon som jag inte var släkt med. Det här delades vidare av en kompis och den kompisen kände Lisa.

Lisa bodde i Kiruna, 18 mil från Pajala, och utom räckhåll för Tinders avståndsparameter.

– Hon skrev till mig på Facebook att ”jag uppfyller dina kriterier”. Hon hade misslyckats på en annan dejtingsajt och ville ha kontakt. Jag svarade att ”vi är inte ens släkt så vill du gifta dig med mig?”.

Läs också: Glesbygdstindraren har hittat kärleken

”Vi tillät oss falla”

Sagt och gjort. Markus flyttade till Lisa i Kiruna och i augusti i år blev paret äkta makar. I december väntas parets första barn.

Vad föll du för hos Lisa?

– Det finns något mystiskt i det som är kärlek och man bara vet att det är rätt person. Det ligger ju i ordets betydelse, att falla är att mista kontrollen och inte rå över omständigheterna och det är många rädda för. Det var väl det som Lisa var öppen för och vi tillät oss att falla för varandra.

 I augusti i år gifte sig Markus och Lisa. Bröllopsresan gick till Venedig.
I augusti i år gifte sig Markus och Lisa. Bröllopsresan gick till Venedig. FOTO: Privat

Försöker maximera känslorna

I dag är Markus skeptisk till om nätdejting fungerar i glesbygden. Han menar att det blir som ett tv-spel där man maximerar sina egenskaper och känslor för att matcha andra.

– Med Tinder och webbdejtingkulturen letar man specifikt efter saker och egenskaper – som när man shoppar. Människan blir som en handelsvara där man vet vad man söker och vad man vill ha. Tinder funkar inte om man söker något långvarigt och det är en så tydlig urban-app, konstruerad för att storstadsmänniskor ska få sig ett lätt ragg. Inte för att en kärlekstörstande ungkarl från glesbygden ska hitta någon.

Andra glesbygdssinglar som vill hitta kärleken gör det bäst genom att ha ett öppet sinne, tror han.

– Gå inte med på villkoren som dikteras från storstaden om att man ska vårda något slags varumärke hos sig själv. På landet har vi mycket frihet i tanken och är öppna, var just det.

Läs också: Lär känna din partner

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen