Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 8 februari 2018

Googles skog i Avesta ska avverkas

Avesta kommun är några steg närmare ett stort datacenter. Nu avverkas skog på den mark som köptes av Google i höstas.

 Nära hälften av det 109 hektar stora området ska avverkas.
Nära hälften av det 109 hektar stora området ska avverkas. FOTO: Mostphotos, Avesta kommun

I höstas stod det klart att sökjätten Google köpt 109 hektar mark i Horndal i Avesta kommun. Planen på sikt är att bygga ett datacenter på marken.

Halva ytan avverkas

Nu har Mellanskog fått i uppdrag att avverka skog på nästan halva ytan. Det ska även förberedas för infartsvägar och vatten- och avloppsanslutning.

Google har ännu inte fattat något beslut om etablering på den mark de köpt. Men ”aktiviteterna är nästa steg i utvecklingen för att möjliggöra att ett sådant beslut fattas”, skriver Avesta kommun i ett pressmeddelande.

Läs också: Skellefteå rustar för stor batterifabrik

”Viktigt steg”

– Det här är väldigt positiva besked för Avesta. Det arbete som nu inleds är ett viktigt steg och ökar möjligheterna till ett regelrätt investeringsbeslut i Horndal, säger kommunstyrelsen ordförande Lars Isacsson (S) i pressmeddelandet.

Kommunen rustar nu på flera sätt inför ett kommande bygge. Arbetsgrupper har tillsatts som tittar på frågor som boende och byggande, marknadsföring samt service och samhällstjänster.

Läs också: Affären klar – Google köper mark i Avesta

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen