Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 maj 2017

Gudrun Schyman: Så löser vi förlossningskrisen i hela landet

Nedläggningen av BB Sollefteå har skapat stora protester. Men det finns sätt att lösa förlossningskrisen i landet, anser partiledaren Gudrun Schyman (Fi).

När politikerna i Sollefteå bestämde sig för att lägga ned BB blev protesterna stora. Kurser hålls i bilförlossning och i över hundra dagar har BB Sollefteå ockuperats. I tisdags träffade ockupanter riksdagspolitiker i Stockholm.

”Helt orimligt”

Att ännu fler blivande föräldrar sedan nedläggningen fått upp emot 15-20 mil till närmaste förlossning är inte rimligt, anser Gudrun Schyman (Fi).

– Jag tycker att det är helt orimligt. Vi borde få fler att få upp ögonen att vi måste diskutera organisationen också, säger hon.

Vill göra om

Feministiskt initiativ vill göra om sjukvården och inte ha kvar nuvarande landstingsuppdelning.

– Vi tycker att det tar alldeles för mycket resurser. Vi vill förstatliga sjukvården när det gäller specialistsjukvården och sen ska det andra ner på den lokala nivån till kommunerna.

Se och hör mer om hur Gudrun Schyman tycker att förlossningskrisen ska lösas för hela landet i filmklippet ovan.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen