Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 13 april 2022

Hållbart skapande - inspiration för smart pyssel hemma

Gör ditt eget insektshotell, koka eget tapetklister och gör en fågelmatare av en mjölkkartong! De och många andra tips hittar du i Lands nya bok som är en uppföljare till storsuccén Hållbara husmorstips. Boken har gjorts tillsammans med Lands läsare och innehåller över femtio hållbara skapande-tips!

 Hållbart skapande - ny bok från Land. Boken är rik på pedagogiska illustraationer av Petra Wikström.
Hållbart skapande - ny bok från Land. Boken är rik på pedagogiska illustraationer av Petra Wikström.

Boken ”Hållbart skapande” är uppföljaren till succéboken ”Hållbara husmorstips” som innehåller 160 smarta knep för att göra hemmalivet lite roligare. I båda böckerna är det Lands dedikerade läsare som bidrar med tips och knep.

– Gensvaret har varit fantastiskt. Det finns så mycket sunt bondförnuft och det är en ynnest att få samla lite av den kunskapen i den här boken. När vi uppmanade läsarna att skicka in sina bidrag visste vi inte vad vi skulle få in, men vi blev glatt överraskade både över engagemanget och kvaliteten på tipsen, säger Joel Linderoth som är chefredaktör på Land.

Köp den nya boken och få en kreativ sommar

Skapande mellan generationer

 Att måla mandala är mer än ett pyssel. Stressa av och måla prick för prick.
Att måla mandala är mer än ett pyssel. Stressa av och måla prick för prick.

Medan ”Hållbara husmorstips” fokuserade på smarta husmorstips med rengöring och trädgårdstips av olika slag, handlar ”Hållbart skapande” om att skapa hållbara saker tillsammans. Över generationsgränserna.

– Vi på Land står för det hållbara i livet och många i Sverige är intresserade av pyssel och knåp, enklare hantverk och gör det själv-grejer så vi tänkte att vi skulle samla sådant i en fin bok, säger Joel Linderoth. Och den blev jättefin!

Lång tradition av hållbarbet

 – Vi på Land står för det hållbara i livet, säger Joel Linderoth, chefredaktör
– Vi på Land står för det hållbara i livet, säger Joel Linderoth, chefredaktör

Ända sedan 1971 har Land hjälpt till att göra livet i hemmet lättare och bättre för sina läsare. Smarta husmorstips och hemmapyssel är kunskaper som är värda att bevara och de här tipsen blir aldrig för gamla för att använda. Allt fler förstår att våra resurser inte är oändliga och bokens olika tips är enkla att göra i de allra flesta fall.

– Vi har verkligen försökt att samla saker som man kan göra med saker som man har hemma eller hittar i naturen och att det ska vara enkelt. Men några är lite mer ambitiösa, som att bygga en torkställning till exempel, den har vår hus- och hem-redaktör Kristina Bäckström bidragit med.

Boken finns att köpa i din vanliga bokhandel och på Lands egen e-handel.

Köp boken Hållbart skapande här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen