Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 23 september 2016

Han filmar hagen som inte varit betad på 40 år – resultatet är skrämmande

När Albin Gunnarson fick se Coops nya reklamfilm fick han nog. Här är hans film som visar vad som händer när korna slutar beta.

Coops reklamkampanj fortsätter att väcka reaktioner. När växtodlaren Albin Gunnarson fick se den kom han att tänka på vattenhålet i skogen som vuxit igen ordentligt sedan djuren slutade att beta där i början av 1970-talet.

”Vill visa hur det blir”

– Jag vill visa hur det blir om man gör som Coop säger. Äter man mindre kött så blir det inga djur i våra beteshagar. Det är skillnad på kött och kött och de blandar ihop det ordentligt. Svenskt kött gör mindre klimatavtryck än annat kött, säger han.

Med filmen hoppas han att konsumenter ska förstå konsekvenserna av vad som händer om de inte köper svenska råvaror.

”Kommer inte finnas kvar”

– Jag hoppas att de ska se sambandet och få upp ögonen för vad som händer när mjölkproducenter lägger ned och med färre och färre köttdjur. De öppna markerna kring sommarstugan och där de firar midsommar kommer inte att finnas kvar. Jag kan respektera de som vill att man ska äta mindre kött, men när man äter kött ska man se till att det kommer från Sverige.

– Vi har 450 000 hektar mark som inte går att använda till annat än att ha som betesmark för djur om vi vill ha marken kvar och inte omvandla den till skog.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 41 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen