Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 18 december 2018

Här är landsbygdskonton du måste följa på Instagram

Dröm dig bort, finn lugnet och inspireras av natur och lantliv från hela landet. Vi guidar till några favoriter att följa i sociala medier.

FOTO: Självhushållningsprojektet, Linus Englund

Jonna Jinton, @jonnajinton, 260 000 följare

Konstnär, fotograf, bloggare och sångare med inriktning på kulning, som nyligen uppträdde på Fotbollsgalan. Lämnade som 21-åring Göteborg och flyttade till lilla Grundtjärn i Ångermanland som hennes mammas släkt kommer ifrån. Hyllar naturen med drömska bilder av flammande norrsken och dimhöljda kohagar.

Carl Hedin, @hedincarl, 143 000 följare

Toppdressyrryttare och influencer som bor på Särö gård söder om Göteborg. Bilder och filmer från både tävlingar och vardagen i stallet.

Linus Englund, @life.by.linus, 108 000 följare

Naturfotograf från Sävsjö. Med mottot ”man behöver inte åka långt för att hitta motiven” fångar han med sin kamera naturen runt knuten med en fantastisk känsla och precision.

Clara Lidström, @underbaraclaras, 78 100 följare, även @underbaraboning med 46 400 följare

Författare, fotograf och stylist som bor på en gård i Västerbotten och driver en av Sverige äldsta och mest lästa livsstilsbloggar, underbaraclara.se. På hennes Instagram varvas natur och inredning med betraktelser från livet på landet.

Frida Lindgren, @deskriptiv, 56 500 följare, har även mer privata @frilindgren med 3000 följare

Riktigt fina naturbilder från Älvsbyn i Norrbotten. Renar, skogar, frostiga myrar, stilla skogstjärnar, norrsken och Sapmís kalfjäll, bland annat.

Erika Åberg, @erikashus, 42 900 följare

Byggnadsantikvarie som bor på gammal bondgård utanför Gävle, känd som husexpert i ”Det sitter i väggarna” på SVT. Inredning och restaurering men också vardagsbilder i naturen och på gården, som sjungande isar och pickande höns.

Pia Kammeborn, @kammebornia, 41 000 följare

Konstnär, poet, fotograf, stickdesigner och sagoberättare från Gotland. Här blandas vackra stickningar med lika vacker landsbygd.

Sara Bäckmo, @skillnadens, 37 200 följare

Journalist, författare och influencer som bor i ett falurött 1800-talshus i Böckebacken söder om Växjö. Har förvandlat en igenvuxen tomt till ett trädgårdsskafferi och driver idag Sveriges största trädgårdsblogg på sarabackmo.se. Hennes Instagram fylls av en vardag fylld av odling.

Nordingården, @nordingarden, 36 200 följare

Livet på landet i Nordingården, med anor från 1700-talet, i Dalarna. Inredning, trädgård, vardagslyx, mat och vin.

Maria Bååth, @allthingsgreen.nu, 31 600 följare

En Stroke fick Maria att följa sitt hjärta och bryta med sitt gamla liv, där hon inte var lycklig, och flytta från Stockholm. På Instagram får vi följa av hennes nya liv på en liten gård i skogsbrynet utanför Skogstibble, väster om Uppsala.

Hestsambon, @hestsambon, 23 100 följare

Robert Olsson delar humoristiskt med sig av sin vardag med sin hästtokiga kärlek Sanna och hennes pålle Chamiro – som inte är helt lätt för Robert att konkurrera med…

Vandringsbloggen, @vandringsbloggen, 14 100 följare

Här bjuder vandringsnörden Angeliqa Mejstedt in till lägereldshäng i digital form för att inspirera fler till ett aktivt friluftsliv och sprida vandringsglädje.

Norrfrid Naturbruk i Klovsta, @norrfridnaturbruk, 14 100 följare

Vardag och livsbetraktelser från ekologiskt jordbruk i i Klovsta utanför Sollefteå med kor, höns och får, sommarfik, snickarglädje och gårdsbutik.

Fanny Lindén, @hostedbynature, 13 000 följare

Följ Fanny och hennes familjs liv som inflyttade från Stockholm till en liten by utanför Umeå. Numera boendes i en före detta lanthandel vid havet. Trädgårdssysslor, lantliv och byggnadsvård.

Louise Nordström Pettersson, @naturebylouise, 7 500 följare

Fotograf från Bjärehalvön i nordvästra Skåne som tar magiska bilder av naturen.

Självhushållningsprojektet, @sjalvhushallningsprojektet, 4 100 följare

Se hur pass väl två personer står sig på vad de kan odla, förädla och plocka i närområdet. Bakom kontot står tv-kocken och koksboksförfattaren Karoline Jonsson som också har Instagramkontot @gronaskafferiet med 16 000 följare.

Skälshult gård, @skalshult, 2 000 följare

Långt in i den småländska skogen ligger Skälshult gård med sin småskaliga chiliodling. Följ deras vardag och ta del av såväl landskapsbilder som recept.

Ida Westin, @idaihulta, 880 följare

Härliga bilder från en gård i Östergötland.

Erika Thor, @erikathor, 750 följare

Följ livet på landet som bonde och jägare i Småland.

Vill du följa Land på Instagram? Gör det här!

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen