Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 27 april 2017

Här är strandtoppen i Sverige – vi listar 10 favoriter

På med badkläderna. Värmen är här. Om du vill svalka dig finns det en uppsjö av stränder. Land har listat 10 badplatser för olika smaker.

Bild 1/2
Bild 2/2

Medelhavskänsla vid Blå lagunen

land_artikel_blalagun

För dig som söker känslan av Sydeuropa är Blå lagunen på nordvästra Gotland ett måste. Blå lagunen är ett kalkbrott med vatten som är lika turkost som Medelhavet. Men ta med något att äta och dricka för här finns inga kiosker.

Citypuls på Ribersborgs strand

land_artikel_ribersborg

Vill du bada mitt i storstan är Malmös urbana strand Ribersborg ett givet alternativ. Den ligger bara 20 minuters promenad bort från Stortorget och här kryllar det av strandkaféer, gatukök och glasskiosker. Medan du badar kan du beundra Malmös stolthet Turning Torso.

Barnvänligt vid Siljansbadet

land_artikel_siljan

Siljansbadet vid Sveriges sjunde största sjö Siljan i Rättvik i Dalarna lockar många barnfamiljer. Sandstranden är lång och långgrund. Här finns också en 628 meter lång brygga som går rakt ut i sjön. I närheten av badplatsen finns även lekplats, kiosk och restaurang.

Nakenbad på vilda Norsta Auren på Fårö

land_artikel_norstaauren

Strax väster om Fårö fyr på Gotland ligger Norsta Auren – en av Sveriges vildaste och vackraste stränder. Den ödsliga kuststräckan – som omgärdas av orörd natur och öppet hav – är fyra kilometer lång och många solar och badar nakna här. Det här är dock ingen barnvänligt alternativ. Här finns butiker eller kiosker i närheten.

Lyxliv och klubbröj på Båstad strand

land_artikel_bastad

På Båstad strand är det fullt av folk hela dagarna. På kvällen kan du flanera förbi flotta lyxbåtar och festa loss på någon av Båstads många uteserveringar och klubbar där det är fullt ös.

Själsro på Frösakull

land_artikel_frosakull

Frösakull ett stenkast från Tylösand bjuder på kristallklart vatten och lugn. Det finns ofta gott om plats och stämningen är avslappnad.

Bergigt på Rotsidan vid Höga Kusten

land_artikel_rotsidan

Naturreservatet Rotsidan bjuder på en fyra kilometer kuststräcka med låga, plana klipphällar. Det gör stranden till en av de märkligaste och häftigaste i Norden.

Vidsträckta stränder i Falsterbo och Skanör

land_artikel_semester1

Skanör havsbad och Falsterbo strandbad bjuder på flera kilometer långa sandstränder med pastellfärgade badhytter. De flesta badare söker svalka i Kämpinge i öster. Trängseln avtar dock längre västerut.

Charterstämning på Böda sand

land_artikel_boda

Böda sand är två mil lång – och därmed Sveriges längsta sandstrand. Här är det så smockat med folk att det känns som att du är på chartersemester på Mallorca. I Böda huserar även landets största camping med lekland, enormt poolområde och flera restauranger.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen