Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 20 januari 2022

Hela Sveriges stora Land-stipendium 2022 nominera

Nu är det dags att nominera de i Sverige som gjort mest för att utveckla, stärka och framtidssäkra den svenska landsbygden. Vem tycker du ska få Hela Sveriges stora Land-pris 2022?

Varje dag pågår ett fantastiskt och ofta ideellt arbete för att hela landet ska blomstra. På Landsbygdsriksdagen i Jönköping i maj 2022 uppmärksammas en av alla eldsjälars arbete lite extra, och en eldsjäl tilldelas då Hela Sveriges Land-stipendium på 25 000 kronor.

Stipendiet är ett samarbete mellan riksorganisationen Hela Sverige ska leva och tidningen Land. Och du kan vara med och nominera din favorit!

– Det finns så många lokala hjältar runt om i Sverige och vi skulle gärna uppmärksamma dem allihop. På det här sättet sätter vi sökljuset på alla eldsjälar runt om i landet och ger dem lite extra energi i sitt arbete, säger Joel Linderoth som är chefredaktör på tidningen Land som är med och arrangerar utmärkelsen.

Tillfällig covid-paus

Stipendiet skulle egentligen ha delats ut för tredje gången 2020 men på grund av corona ställdes Landsbygdsriksdagen in och då delades det inte ut något pris. Nu ser det dock mer hoppfullt ut och Landsbygdsriksdagen kommer genomföras och stipendiet delas ut.

– Vi längtar alla efter att få träffas igen och prata landsbygdsfrågor. Men det är framförallt så fantastiskt kul att än en gång lyfta fram ett gott exempel på landsbygdsutveckling och ge en uppmuntran i form av Hela Sveriges stora Landstipendium, jag ser verkligen fram emot det, säger Terese Bengard som är verksamhetschef på Hela Sverige ska leva.

REKO-ring i Skövde fick pris

Förra gången gick det till Annika Gustafsson och Victoria Svensson som fick priset för att de hade utvecklat REKO-ringen i Skövde till Sveriges största.

– Helt fantastiskt roligt och en otrolig bekräftelse på att det arbete vi gör är uppskattat. Det ger också en indikation på hur viktig relationsmat är och att den verkligen ligger i tiden, sa Annika Gustafsson när hon tog emot priset på Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik och sedan dess har REKO-ringarna runt om i Sverige fortsatt öka både i antal platser och i antal kunder.

Många nominerade

Förra gången vi delade ut priset så var det många nomineringar från hela Sverige och vi hoppas att det ska bli likadant i år. Då gick Stefan Hederdal från Töllsjö, Jens Thulin från Klågerup, Gill Croona från Kärramosse gård, Örjan Berglund från Jörn och Victoria Svensson och Annika Gustafsson från Skövde till slutomgången och till slut så var det Victoria och Annika som utsågs till stipendie-vinnare.

Stipendiet går till en eller flera personer som på olika sätt gjort att landsbygden kan fortsätta utvecklas. Det kan vara i små eller stora projekt, i föreningsliv eller lokala organisationer och alla nomineringar värderas.

Har lång historia

2022 delas priset ut för tredje gången, men redan på 1990-talet drog tidningen Land i gång utmärkelsen Stora Land-priset. Utmärkelsen avser att premiera enskilda personers ideella arbete som gör stor skillnad på och för landsbygden.

Du kan nominera vem du vill och alla nomineringar gås igenom och juryn, som består av Lands chefredaktör Joel Linderoth och Hela Sverige ska levas verksamhetschef Terese Bengard, beslutar sedan vem som ska få stipendiet.

Sista dag för nominering är den 1 mars 2022 och du nominerar din kandidat på följande sätt:

Via mejl: red@land.se – skriv ”Hela Sveriges stora Land-stipendium” i rubrikraden.

Via brev: Tidningen Land, Hela Sveriges stora Land-stipendium, Box 301 33, 104 25 Stockholm-

Landsbygdsriksdagen 2022

Landsbygdsriksdagen är en av Europas största mötesplatser för lokal utveckling och landsbygdsfrågor. Landsbygdsriksdagen har arrangerats sedan 1989 och den kommande Landsbygdsriksdagen blir den sextonde i ordningen. 2022 hålls Landsbygdsriksdagen den 20-22 maj i Jönköping och tidningen Land är stolt mediasponsor till riksdagen.

27 januari: Anmälan öppnar för dig som är anmäld sedan 2020.

3 februari: Anmälan öppnar för övriga.

15 april: Sista anmälningsdag.

Mer om landsbygdsriksdagen hittar du på www.landsbygdsriksdagen.se

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen