Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 februari 2020

Hela Sveriges stora Land-stipendium 2020 – nominera här!

Vem har gjort mest för den svenska landsbygden? Nu är det dags att nominera de i Sverige som gjort mest för att utveckla, stärka och framtidssäkra landsbygden. Vem tycker du ska få Hela Sveriges stora Land-pris 2020?

 Hela Sveriges stora Land-stipendium 2020 premierar de lokala eldsjälarna.
Hela Sveriges stora Land-stipendium 2020 premierar de lokala eldsjälarna. FOTO: Malin Ackermann

Varje dag pågår ett fantastiskt och ofta ideellt arbete för att hela landet ska blomstra. På Landsbygdsriksdagen i Jönköping i maj 2020 uppmärksammas en av dessa många eldsjälars arbete lite extra, och en av alla dessa hjältar tilldelas då Hela Sveriges Land-stipendium på 25 000 kronor. Stipendiet är ett samarbete mellan riksorganisationen Hela Sverige ska leva och tidningen Land. Och du kan vara med och nominera din favorit!

Läs också: Kolla in – här är Sveriges alla världsarv

Reko vann förra gången

 Annika Gustafsson och Victoria Svensson fick stipendiet 2018 för att de hade utvecklat Reko-ringen i Skövde till att bli Sveriges största.
Annika Gustafsson och Victoria Svensson fick stipendiet 2018 för att de hade utvecklat Reko-ringen i Skövde till att bli Sveriges största. FOTO: Mikael Ljungström

Förra gången vi delade ut priset så var det många nomineringar från hela Sverige och vi hoppas att det ska bli likadant i år. Då gick Stefan Hederdal från Töllsjö, Jens Thulin från Klågerup, Gill Croona från Kärramosse gård, Örjan Berglund från Jörn och Victoria Svensson och Annika Gustafsson från Skövde till slutomgången och till slut var det Victoria och Annika som utsågs till stipendie-vinnare.

– Helt fantastiskt roligt och en otrolig bekräftelse på att det arbete vi gör är uppskattat. Det ger också en indikation på hur viktig relationsmat är och att den verkligen ligger i tiden, sa Annika Gustafsson när hon tog emot priset på Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik 2018.

Annika Gustafsson och Victoria Svensson fick priset för att de hade utvecklat Reko-ringen i Skövde till att bli Sveriges största.

Läs också: Landsbygden sjuder av liv – bortom trenderna

Delas ut för tredje gången

Hela Sveriges stora Land-pris består av 25 000 kronor och är ett samarbete mellan riksorganisationen Hela Sverige ska leva och tidningen Land. 2020 delas priset ut för tredje gången, men redan på 1990-talet drog tidningen Land i gång utmärkelsen Stora Land-priset. Utmärkelsen avser att premiera enskilda personers ideella arbete som gör stor skillnad på och för landsbygden.

Juryn 2020 består av Joel Linderoth, chefredaktör på Land och Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige ska leva.

Du nominerar din favorit genom att mejla namn och motivering till mejladressen red@land.se.

Sista dag att nominera är den 20 mars 2020. Tack för alla förslag!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen