Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 3 november 2016

Hennes man dog – då kom ett oväntat paket på posten

Det finns värme och ljus även i den svartaste natt. Det blev Mia Stéen varse om när hon, en kort tid efter sin makes död fick tröst av vänner hon aldrig träffat.

Bild 1/2
Bild 2/2

I höstas vändes hela Mia Stéens tillvaro upp och ner. Hennes älskade make Boie fanns plötsligt inte hos henne längre. Förkrossad av sorg skrev hon ett inlägg i en handarbetsgrupp hon är med i på Facebook. Medlemmarna i gruppen är spridda över hela Sverige och känner inte varandra personligen, men förenas i sin kärlek för handarbete.

– Alla har vi några krämpor som vi öppnar oss om. Jag skrev att jag inte skulle vara aktiv på ett tag eftersom min man gått bort, eftersom allt var så jobbigt, berättar Mia för tidningen Östgöta Correspondenten.

Strax innan jul fick hon en avi från Posten, hon hade ett paket att hämta ut. Paketet var skickat från Kalix, vilket Mia tyckte var märkligt eftersom hon inte känner någon där. När hon öppnade paketet fick hon en smärre chock – däri låg nämligen en kärleksfilt, ihopsatt av 140 rutor, virkade av 19 omtänksamma personer som sett hennes meddelande i gruppen.

– Filten är helt fantastisk. De har gått ihop och gjort de här rutorna. Att det finns så mycket kärlek till en människa som de aldrig har träffat, säger Mia.

I paketet fanns också 19 brev, ett från varje person som varit med och gjort filten. I breven fanns tröstande ord, varma tankar och egna upplevelser av sorg.

– Samtidigt som det är glädje i detta har jag gråtit väldigt mycket när jag läst breven också, säger hon.

Sveper in sig i filten på kvällarna

Mia är rörd av all tröst och omtanke som inte bara Facebookgruppen, utan också grannar, kollegor och bekanta gett henne under den svåra tiden. Men ensamheten gör sig ändå påmind, då tar hon fram filten.

– Jag tar på mig den och sitter med den omkring mig på kvällen. Det har blivit mycket gråt. Det är en förtvivlan som inte går att förklara.

När land.se når Mia berättar hon att hon vill hylla de som gått ihop och gjort filten.

– Jag vill ära dessa helt fantastiska kvinnor som gjort detta för någon de inte träffat eller känner. Kärlek och omtänksamhet finns fast det känns hemskt när något händer en!

På corren.se finns en längre intervju med Mia Stéen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen