Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 27 januari 2022

Höga kusten med på attraktiv reselista

Hebriderna, Neapel, Kyoto och Höga kusten - så ser de mest attraktiva resmålen i världen ut. I varje fall enligt den amerikanska tidningen New York Times som utsett 52 resmål i hela världen där resenärerna kan bidra till ett hållbart resande.

 Höga kusten fortsätter uppmärksammas jorden runt.
Höga kusten fortsätter uppmärksammas jorden runt. FOTO: TT

Tidningen New York Times är en av världens mest inflytelserika media och när de nyligen sammanställde 52 hållbara resmål över hela världen så var det ett resmål som stack ut – Höga kusten i Sverige.

Det genuina lever än

Resmålen på listan är alla sådana där man fortfarande kan hitta något särskilt genuint och där dessutom resandet görs på ett hållbart sätt och det är många fantastiska platser med i sammanställningen.

– Höga Kusten växer som destination men vi gör det långsamt och organiskt. De senaste åren har många nya verksamheter startat här, microbryggerier och chokladfabriker, ofta är det ägaren som sitter i kassan eller möter besökare i dörren, säger Jerry Engström, som driver Friluftsbyn vid Skuleberget till sajten Besöksliv.

Hållbara resmål attraktivt

Engström har varit med och arrangerat pressresor till Höga kusten och det kan vara en sådan resa som fått New York Times att få upp ögonen för det svenska resmålet och framöver kommer förmodligen ännu fler resenärer få upp ögonen för den unika kuststräckan.

– Det är väl kreativiteten och miljötänket som finns här som gör att vi sticker ut enligt redaktionen, säger Jerry Engström till Sveriges Radio.

Höga kusten är ett populärt turistmål där naturen är centrum för hela upplevelsen och Land har tidigare skrivit om de satsningar som görs för att lyckas behålla det genuina och också sammanställt en lista över 10 spännande vandringsturer.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen