Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 15 november 2017

Hon twittrar för Sverige: ”Jag älskar det här landet”

Den här veckan är det Lands krönikör Terese Bengard som håller i Sveriges officiella Twitterkonto. Ett jobb man inte tackar nej till, enligt henne själv.

 Bild från ett av Terese Bengards Twitterinlägg på @swedenkontot, publicerad med texten "Så här känner jag och mina döttrar för vårt hem.”
Bild från ett av Terese Bengards Twitterinlägg på @swedenkontot, publicerad med texten "Så här känner jag och mina döttrar för vårt hem.” FOTO: Privat

I en vecka kommer Terese Bengard, verksamhetschef för Hela Sverige ska leva och krönikör i Land, att skriva i Sveriges namn på Svenska institutets Twitterkonto @sweden. Uppdraget är rullande och varje vecka håller en ny person i kontot för att dela med sig av sina åsikter och idéer.

– Twitter är ju väldigt speciellt. Vi som bor på landsbygden är vana vid mycket utrymme. På Twitter är det väldigt begränsat, säger Terese Bengard om uppdraget.

Förfrågan kom från Svenska institutet, som ligger bakom kontot.

– Och det var ju svårt att tacka nej till förstås.

Läs också: Krönika: Ansvaret läggs på dem som valt att bo avlägset

Vad kommer du att twittra om?

– Jag kommer att försöka visa upp en bred bild av Sverige – lägga upp vackra bilder men också visa på saker som är mer problematiska för svensk landsbygd. Det finns fem frågor som vi på Hela ska Sverige ska leva fokuserar extra på: infrastruktur och digitalisering, service, kultur, lokalt inflytande och balansen mellan stad och land. Det kommer jag att försöka täcka in.

Vad tycker du är det bästa med Sverige?

– Jag älskar verkligen det här landet. Särskilt landsbygdsområdena. Jag reser runt mycket i landet och slås av att människorna jag möter är så trevliga, vänliga och öppna. Man känner sig verkligen välkommen. Och så har vi så vacker natur som skapar inspirerande miljöer, runtom i hela Sverige.

Här kan du följa Terese Bengard under veckanLäs också: Krönika: Sponsringen flyttas från landsbygden

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen