Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 9 november 2017

Hörby kommun satsar allt på humorsåpa

En vågad satsning ser ut att bära frukt. Hörby kommun struntar i traditionell marknadsföring och satsar på en humorsåpa i stället. Här kan du se första avsnittet.

”Det finns bara plats för en potatisdrottning i Hörby.”

Citatet kommer från karaktären Marika Gärdeståhl Tjäder och sammanfattar väl intrigen i den skånska kommunen Hörbys alldeles egen humorsåpa, som har premiär på torsdagskvällen.

– Vi bestämde oss för att satsa allt på ett kort i år och lade hela vår marknadsföringsbudget på såpan, säger Ann-Charlott Engström, kommunikationsansvarig på Hörby kommun.

Läs också: Hällefors från bottenläge till triumf – så vände de trenden

Kamp om potatismarknaden

Serien består av sex avsnitt som läggs ut på klassisk såpatid, klockan 20.00 på torsdagar. Handlingen kretsar kring ett syskonpar som blir bittra konkurrenter när den hemvändande brodern tar upp kampen om potatismarknaden i Hörby.

 Marika Gärdeståhl Tjäder har just fått reda på vad hennes bror har i kikaren. Nu börjar hon smida planer.
Marika Gärdeståhl Tjäder har just fått reda på vad hennes bror har i kikaren. Nu börjar hon smida planer. FOTO: Hörby kommun

Serien flirtar fritt med gamla såpaklassiker som Dallas och Falcon Crest, men allt är inspelat på plats i Hörby, av ett lokalt produktionsbolag.

– Tidigare har vi som många andra kommuner gjort fina filmer som visat vår vackra natur och allt annat som är bra med Hörby, men de har inte fått så många klick precis. Vi bestämde oss tidigt för att satsa på humor denna gång, säger Ann-Charlott Engström.

Hon beskriver det problem som de flesta mindre kommuner brottas med – att sticka ut i mängden:

– Vacker natur och nära till Malmö och Köpenhamn, det är vi ju inte ensamma om i Skåne. Vi ville hitta ett nytt sätt att nå fram.

Läs också: Nio av tio kommuner har brist på bostäder

 Jörgen Gärdeståhl får ett varmt välkomnande från kommunen när han återvänder till Hörby från sin tid i Schweiz.
Jörgen Gärdeståhl får ett varmt välkomnande från kommunen när han återvänder till Hörby från sin tid i Schweiz. FOTO: Hörby kommun

Stor världspremiär

Och gensvaret har redan varit enormt.

– Vi är helt överväldigade. Lokalt har vi verkligen bara fått positiva reaktioner. Sedan har intresset från medier varit jättestort. Vi har redan fått det genomslag vi hoppats på, säger Ann-Charlott Engström.

På torsdagskvällen blir det stor världspremiär på biografen Metropol i Hörby. Ortsbor, inspelningsteam och kommunfolk kommer att vara på plats, liksom representanter från Höör, den kommun som Hörby dras med att ständigt blandas ihop med.

Läs också: Mandelmanns blir julvärdar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 41 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen