Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 1 april 2020

Hundar på frimärken vinnare

I höst kommer människans bästa vän på svenska frimärken. Sex familjehundar från norr till söder har valts ut bland massor av bidrag. Drygt 30 000 mattar och hussar ville ha med sina hundar!

 Hösten 2020 lanseras svenska frimärken med familjehundar. Här är de söta vinnarna!
Hösten 2020 lanseras svenska frimärken med familjehundar. Här är de söta vinnarna! FOTO: Privat

Nu har vinnarna utsetts i PostNords tävling som arrangerats tillsammans med Svenska Kennelklubben. Över 30 000 stolta hundägare över hela landet hoppades att just deras hund skulle få äran att hamna på frimärke.

Efter noggrant juryarbete valdes sex hundar ut för att pryda höstens frimärken.

”Det har varit en otrolig respons, med många fina motiveringar som visar hur viktig och betydelsefull hunden är i många svenska familjer”, säger Kristina Olofsdotter, chef för Frimärken, PostNord i ett pressmeddelande.

Läs också: Hund i bil – här är reglerna

”Jättestort!””

En av de lyckliga hundägarna är Linköpingsbon Anna Jensen. Hennes golden retriever Woody blev en av de utvalda.

– Det känns jättestort. Vi har tagit väldigt mycket kort på Woody genom åren och när min dotter startade Instagramkontot @woodielicious har han blivit lite av en kändis, säger matte Anna Jensen.

– Det som är extra roligt för oss som rikstäckande organisation är att vi verkligen ser en stor variation bland bidragen. Här finns alla typer av hundar representerade, från norr till söder, säger Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska Kennelklubben.

Vinnarna och motiveringarna:

 Västgötaspetsarna Athos och Fanny.
Västgötaspetsarna Athos och Fanny. FOTO: privat

Västgötaspets Athos och Fanny från Västkusten

”Athos och Fanny utstrålar både energi och livlighet. Två mångsidiga hundar som roar sin omgivning och tillhör en av Sveriges nationalraser, känd sedan vikingatiden.”

 Bichon havanaisen Håkan.
Bichon havanaisen Håkan. FOTO: privat

Bichon havanais Håkan från Enköping

”Håkans underbara uppsyn charmade samtliga jurymedlemmar. En liten och udda ras som både är tillgiven, lekfull och något av en clown.”

 Blandrasen Ailo.
Blandrasen Ailo. FOTO: privat

Blandras, working kelpie/border collie, Ailo från Arvidsjaur

”Ailo är en blandning av working kelpie och border collie vilket gör honom till en utmärkt arbetande hund inom rennäringen. Ailo arbetar 365 dagar om året oavsett väder och vind.”

 Golden retrievern Woody.
Golden retrievern Woody. FOTO: privat

Golden retriever Woody från Linköping

”Woody utstrålar rasens så typiska trygghet i hans vänliga och tillitsfulla uttryck. En vacker hund som representerar en av världens populäraste hundraser.”

 Whippeten Olsson.
Whippeten Olsson. FOTO: privat

Whippet Olsson från Stockholm

”Olsson är en graciös, vänlig och sportig whippet i elegant förpackning. Olsson är en försynt och tystlåten herre med smak för det goda i livet.”

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen