Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 20 november 2017

Hur överlever man i vintermörkret?

Alla har väl en åsikt kring vintern och mörkret. Vilken kategori tillhör du? Den som tar det som det kommer och njuter av att få stanna inne med tända ljus, eller den som lider av att dygnet har så få ljusa timmar och har svårt att komma ut?

Hur beskriver man bäst den senare delen av hösten och början på vintern? Det är grått, grått, grått ute och regnet strilar ned var eviga dag? Eller det är mörkt när man går till jobbet och lika mörkt när man går hem? Den viktigaste frågan är kanske hur man överlever när solen lyser med sin frånvaro, skriver Väder.se.

Läs också: Så spår Bondepraktikan julväder med novembers hjälp

Fånga ljuset

Först och främst gäller det att fånga det lilla ljus vi får. Gå en promenad på lunchen och se till att komma ut på helgerna. Även om dagarna generellt är grå under senhösten och tidig vinter, så brukar det ofta vara åtminstone någon timme med sol då och då. Titta och följ väderleksprognosen, så är det lättare att pricka in en promenad eller en utomhusaktivitet när solen väl tittar fram.

Läs också: 7 tåliga krukväxter som frodas i höstmörkret

Omfamna mörkret

Eller varför inte bara omfamna mörkret och acceptera att vi bor långt norrut på jordklotet? Mys i soffan med en trädgårdsbok, planera dina odlingar inför våren, tänd ljus och drick något varmt. Den här årstiden är kanske inte bara grå och tråkig utan ger faktiskt en bra anledning till att stanna inomhus hela dagen om man vill och bara få vara.

Läs också: Höstsjukdomar – fem åkommor som ökar nu

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen