Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 3 juli 2017

Ica Maxi är hundarnas räddning från sommarvärmen

Hundar och solvarma bilar går inte ihop. Det har Ica Maxi i Östersund tagit på allvar. Här är deras smarta – och snälla – lösning för alla fyrbenta med storhandlande mattar och hussar!

När värmen börjar komma brukade informationen på Ica Maxi i Östersund få besök av oroliga kunder som påpekade att det satt hundar i varma bilar på parkeringen.

– Uppenbarligen finns det en utmaning när man åker till en stormarknad och handlar och har hunden med sig, säger butikschef Daniel Faxing.

Skugga hela dagen

 På Ica Maxi i Östersund har man en smart lösning för att undvika att hundar behöver sitta i sommarvarma bilar
På Ica Maxi i Östersund har man en smart lösning för att undvika att hundar behöver sitta i sommarvarma bilar FOTO: Ica Maxi Östersund/Mostphotos

Så när butiken byggdes ut under våren togs beslutet att även bygga hundplatser i anslutning till affären. Här finns det tak och skugga hela dagen, kallt vatten och grindar som går att låsa.

– Det är fantastiskt att kunna hjälpa folk som har hund så att hundarna får en dräglig tillvaro, det kan inte vara så charmigt att sitta i en varm bil. Nu kan ägarna ta det lugnt och skönt i butiken och vara här länge och hälsa på.

Överväldigande mottagande

FOTO: Mostphotos/Ica Maxi Östersund

Mottagandet har bara varit positivt och hittills har hundgårdarna använts flitigt. Dessutom har inlägget med nyheten om hundgårdarna på butikens facebooksida tagit internet med storm – hittills har det gillats nästan 50 000 gånger.

– Det är otroligt och fantastiskt roligt. Det är jättekul att folk tydligen tyckte att det är en riktigt bra sak.

Läs även: 5 tips: Så hjälper du hunden i sommarvärmen

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen