Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 27 november 2017

Ikea säljer julgranar – från Danmark

Ikea drar igång julgransförsäljning i Sverige från och med den första december. Granarna kommer dock inte från Sverige utan från Danmark.

FOTO: IBL

Ikea har flera leverantörer av julgranar internationellt. Men i Sverige så ska det säljas kungsgranar som har odlats på danska plantager. Det säger Jakob Holmström, presschef för Ikea, till ATL.

– Anledningen är att kungsgranen är känslig för klimatet. Den odlas inte fördelaktigt var som helst, säger Jakob Holmström till ATL.

Läs också: 10 vardagliga ting i Sverige som är exotiskt för turisten

Måste ha rätt volymer

För Ikea är det viktigt att den som levererar julgranarna kan erbjuda rätt volymer. Enligt företagets hemsida blir priset för granarna 299 kronor, där medlemmar kan få ett värdekort för 100 kronor rabatt. Granarna säljs fram till den 22 december i 18 av IKEAS 20 svenska varuhus. I Jönköping och Gävle ges ingen möjlighet att köpa Ikeagranar, av praktiska skäl, skriver Expressen:

– Det är för att det pågår byggnation utanför varuhusen, säger Felix Östman, presskontakt på Ikea.

Läs också: 2017 års bästa julmarknader – från norr till söder

Kundernas behov styr

Som motivering till varför Ikea väljer att sälja julgranar säger han att det är kundernas behov som styr:

– Vi har ju ett stort julsortiment i våra butiker men har länge märkt en efterfrågan från våra kunder som har velat ha möjligheten att köpa en äkta julgran hos oss, säger han till Expressen.

Läs också: IKEA-namn inspirerar amerikanska föräldrar

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen