Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 26 maj 2017

Internationell trendtidning hyllar svensk skärgårdsidyll

Sverige är fortsatt hett bland utländska turister. Nu hyllat den internationella modetidningen Vouge den svenska skärgården och tipsar om smultronställen i både på både öst- och västkusten.

FOTO: Istock

Har man vandrat på ljumma klippor i Bohuslän, sett en soluppgång över Alvaret på Öland eller stuckit fötterna i klarblå blå lagunen på norra Gotland så tvivlar man inte på att Sverige är ett paradis på jorden.

Nu har även tidningen Vouge kommit till samma insikt.

Den internationella trendtidningen hyllar den svenska skärgårdsidyllen och ger sina tips på de bästa sommarställena från öst till väst.

Tipsar om Gotland och Öland

Bland annat tycker de att man bör passa på att se Gotland och Fårö – med UNESCO-märkta Visby och de många vackra raukarna.

De rekommenderar också ett stopp på lillasyster-ön Öland med solen som alltid skiner och med det vackra Solliden.

FOTO: Istock

En av Sveriges vackraste stränder

När östkusten är avbockad tycker Vogue att man bör resa vidare till västkusten och besöka pärlor som Styrsö, Klädesholmen och Gullholmen. Naturreservatet Hållö som har den äldsta fyren på västkusten tycker de också är värt ett stopp.

FOTO: Istock

Förutom platser tipsar tidningen också om många matställen och boenden. Och de utser Pärlane på ön Bohus-Malmön till en av Sveriges vackraste stränder.

Läs också: Quiz: Vad kan du om våra svenska semestermål?

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen