Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 8 mars 2018

Jippie, nu regnar det guld över landsbygden!

Över en miljon kronor blev överskottet från Landlotten som du har kunnat läsa om och prenumerera på via Land. Och pengarna, de går raka vägen till landsbygden! Det var också löftet när lotteriet drog i gång för drygt två år sedan.

 Karin Fälldin, Per Lodenius och Monica Eriksson från Bygdegårdarnas Riksförbund jublar över det fantastiska miljonöverskott som Landlotten gett. Nu ska pengarna gå tillbaka till landsbygdens folk.
Karin Fälldin, Per Lodenius och Monica Eriksson från Bygdegårdarnas Riksförbund jublar över det fantastiska miljonöverskott som Landlotten gett. Nu ska pengarna gå tillbaka till landsbygdens folk. FOTO: Malin Bondeson

På två år har människor runtom i landet fått uppleva fantastiska vinster som Landlotten gett i form av bilar och pengar i små och stora summor. Initiativet har blivit en fullträff och har mottagits med stort intresse och hög förväntan i hela landet.

Över en miljon

Löftet när lotteriet drog i gång 2015 var också att överskottet skulle gå raka vägen tillbaka till landsbygden och bygdegårdarna. Och nu är tiden här när detta löfte uppfylls. Lotteriet har gått med vinst vilket genererar en diger summa på 1 061 428 kronor!

– Detta visar hur stort engagemanget och intresset är för att stötta utvecklingen på landsbygden! säger Monica Eriksson, lotteriföreståndare för Bygdegårdarnas Riksförbund.

Läs också: Bygdegård blev rekordprojekt – rustades för miljoner

Och pengarna, de ska gå till att satsa mer på den viktiga landsbygdskulturen, som är en oerhört viktig del av landsbygdsutvecklingen.

I storstan finns ett stort utbud av kultur, men på mindre orter är det just bygdegårdarna som är den viktiga mötesplatsen när det gäller kulturutbudet, säger Per Lodenius, ordförande i Bygdegårdarnas Riksförbund.

Unga prioriterade

Karin Fälldin, förbundssekreterare, är imponerad av att det så snabbt blev ett positivt resultat. Hon berättar också att det framför allt de unga som ska prioriteras med hjälp av överskottet. I höst beräknas pengarna vara utdelade.

Läs också: Vann en miljon – skjutsade lotten raka vägen till Stockholm

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen