Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 4 februari

Kampanj ska stötta trakasserade bönder

Vill du visa stöd i sociala medier för utsatta bönder? En vit stopphand med texten ”#rör inte min bonde!” sprids nu i detta syfte.

 Malin Sundmark är ordförande i Kaninproducenterna och en av många utsatta djurhållare.
Malin Sundmark är ordförande i Kaninproducenterna och en av många utsatta djurhållare. FOTO: Karin Jansson

Kaninbonden Malin Sundmark har länge varit måltavla för djuraktivister som vill stoppa hennes köttproduktion. Nu har Malin och flera med henne tröttnat på hembesök, sabotage och hotfulla kontaktförsök.

Genom att lägga till ett märke på sin profilbild i sociala medier vill de visa att det får vara nog med trakasserierna.

– Det här är ett sätt att visa att vi inte är så ensamma som vi tror, säger Malin Sundmark till Land Lantbruk.

Läs också: Aktivister har gjort Malin och hennes familj till måltavla

Så deltar du i kampanjen

Om du vill delta i kampanjen och visa ditt stöd för Malin och andra utsatta bönder kan du också lägga till den lilla vita handen.

– Folk borde kunna visa solidaritet med bönder med ett märke sin profilbild på Facebook. Det skulle hjälpa mycket, säger kaninbonden till Land Lantbruk.

Malin Sundmark själv polisanmäler dagligen brott som begås mot hennes verksamhet. Hennes nioåriga dotter är rädd för aktivisterna som ofta dyker upp på gården.

Hoppas på uppbackning

Trakasserier är vanligt förekommande för djurhållare av alla slag. Politiker och intresseorganisationer fördömer brotten men det räcker inte, menar Malin.

– Många där ute är på vår sida. De får gärna visa det. Jag lägger mig inte i om folk vill eller inte vill äta kött. Men att försöka stoppa djurhållning med de här aktivisternas metoder är fel väg att gå.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen