Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 maj 2017

Kampen om BB fortsätter - idag stod fajten utanför riksdagen

Idag manifesterade ockupanterna för BB Sollefteå vid Mynttorget utanför riksdagen i Stockholm. Land var på plats och pratade även med flera partiledare – se filmen här!

Tanken från början var att träffa sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) och överlämna 15 000 namnunderskrifter till stöd för öppnandet av BB Sollefteå, men eftersom han är sjukskriven sköts det på framtiden. BB-ockupanterna fick dock träffa flera partiledare, som Anna Kindberg Batra (M), Jonas Sjöstedt (V), Gudrun Schyman (Fi) och Annie Lööf (C).

Men statsminister Stefan Löfvén, själv uppvuxen i Ådalen, hade förhinder idag. På plats var också artisten Stefan Sundström som höll ett tal.

Ockupanterna nöjda

Att vädret varierade från iskyla, snöstorm och hagel till strålande sol bekom inte ockupanterna.

– Det känns jättebra. Vi har stått här och frusit, det har regnat och snöat på oss men vi har träffat massa partiledare och vicepartiledare. De har lyssnat på oss och framförallt har de pratat med oss och haft massa åsikter själva, det känns jättebra. Nu hoppas vi på att de öppnar vårt BB, säger Malin Bruce, en av ockupanterna.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen