Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 30 november 2016

Kolla vad Vikarbyn gör med midsommarstången!

Vikarbyn i Dalarna är nog först i landet med att använda majstången på det här sättet! Här får byborna hjälp av räddningstjänsten.

Bild 1/5 FOTO: Fredrik Carleborn
Bild 2/5
Bild 3/5
Bild 4/5
Bild 5/5

Det lyser och glittrar av tusentals lampor – på midsommarstången mitt i Vikarbyn i Dalarna. En 18 meter hög granstam, vinterhuggen och ringbarkad, som står där upprest året om lyser upp i vintermörkret.

– Vi fick hjälp av räddningstjänsten att klä den, berättar Lisbeth Grannas, en i byalaget som lät sig hissas upp i brandbilens korg häromdagen för att sätta upp julbelysningen kring stången.

Julklädd midsommarstång

1300 LED-lampor i otaliga slingor som Lisbeth och Renata Tidebäck lindade runt stången. 2, 5 timmar tog det och nu har Vikarbyn landets (troligen) första julklädda midsommarstång!

Den invigdes med en ljusfest inför första advent så bybor fick se den för första gången. Nu ska den lysa fram till tjugondag knut.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen