Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 25 november 2015

Kommun stal grann julgran

Jönköpings kommun bestämde sig för att pryda centrum med ett grant träd. Men när det var dags att ta fram sågen åkte trädfällaren till fel adress. Nu ska rutinerna ses över.

Bild 1/2 FOTO: Istock
Bild 2/2

Mellan den 16-17 november var det bestämt att Jönköpings kommun skulle hämta Roger Anehagens julgran. Tanken var att trädet skulle bidra till julstämningen i Jönköpings centrala delar.

Började ana oråd

Men när kommunen inte dök upp började han ana oråd, berättar han för P4 Jönköping.

– När kommunen inte kom på utsatt datum ringde jag och frågade när de skulle hämta granen, och fick till svar att de redan hämtat den. Och då började man ju undra vems gran de tagit, säger han.

Svaret fanns en bit därifrån. I Mullsjö sågades en 25 år gammal gran ner och i förra veckan polisanmälde ägaren det åtta meter höga trädet som stulen.

Ser över rutinerna

Nu står den stulna granen grann i Jönköping och enligt TT lovar kommunen att se över sina granrutiner.

Det är oklart om ägaren till den stulna granen kommer att kompenseras för granförlusten.

 

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen