Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 14 april

Kosläpp 2023 - här hittar du dem

Mu så härligt! Snart är det dags för det årliga kosläppet och det är många kor som kommer hoppa av glädje. Och du kan vara med! Se till att skaffa biljett till det finaste vårtecknet av dem alla!

 Nu ska korna ut på bete, här hittar du tider och platser för många av Sveriges kosläpp.
Nu ska korna ut på bete, här hittar du tider och platser för många av Sveriges kosläpp. FOTO: Istock

Ko-släppen finns på många gårdar över hela Sverige och på vissa platser gäller det att vara snabb, biljetterna går åt fort. Här hittar du sajter där du kan boka din kosläppsbiljett.

Kosläpp hos Arla…

Arla har 32 gårdar som anordnar kosläpp, det första inträffar den 23 april och den sista den 4 juni. Kolla in och boka din biljett på Arlas hemsida.

Kosläpp hos Norrmejerier

Även Norrmejerier anordnar betessläpp på ett antal gårdar i Västerbotten, Västernorrland, Norrbotten och Jämtland, du hittar gårdar och datum på Norrmejeriers hemsida.

Lokala gårdars släpp

Det finns så klart många fler gårdar som släpper ut sina kor och bjuder in besökare för att se dem, kolla på nätet för att se när det arrangeras kosläpp i dina trakter.

Läs också: Mjölkbonden Hanna bloggar om livet som lantbrukare

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen