Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 12 november 2020

Land vinnare av stort pris - har gjort betydande insatser

Rätt ämnen i rätt kanaler, i rätt tid. Land är vinnare av ett av de finaste priserna man kan vinna inom svensk journalistik, Sveriges Tidskrifters Stora Pris 2020.

Varje år utses ett antal vinnare av organisationen Sveriges Tidskrifter och bland pristagarna finns i år Land.

– Det är så härligt att denna snart 50 år unga tidning hyllas med ett sådant här pris! Att det inkluderande, breda och vänliga tilltalet fortsätter att vara en succé är underbart, säger Joel Linderoth, chefredaktör Land.

 Joel Linderoth, chefredaktör på Land.
Joel Linderoth, chefredaktör på Land. FOTO: John Guthed

Når hela Sverige

Sveriges Tidskrifters Stora Pris delas årligen ut till en person, en tidskrift eller ett företag som gjort betydande insatser för tidskriftsbranschen. Att Land stod som vinnare tillkännagavs på årets digitala upplaga av Tidskriftsdagen.

– Det är fantastiskt roligt att få ta emot priset, och väldigt välförtjänt, säger Annika R Hermanrud, publisher och ansvarig utgivare, LRF Media. I snart 50 år har vi visat att vi är ständigt aktuella. Vi finns i nya former och kanaler i precis rätt tid, men utan att förlora vår själ. Land berör och består, och precis som när vi startades 1971 lyfter vi ämnen som är angelägna för hela Sverige och som når ut till läsare långt utanför storstäderna.

 Annika R Hermanrud, publisher på LRF Media.
Annika R Hermanrud, publisher på LRF Media. FOTO: Ann Lindén

En av de största tidningarna

Land är en av Sveriges största veckotidningar, och når varje vecka 500 000 läsare i print och digitala kanaler. Fokus ligger på kärnämnena hållbarhet och att överbrygga klyftan mellan stad och land, med grundidén att det ska gå att leva och skapa tillväxt över hela Sverige.

Snart 50 år

Det första numret av Land kom ut 1971, och i januari nästa år inleder man ett 50-årsfirande som ska pågår hela året.

– Ett minst lika stort tack till alla som gått före oss och gjort Land till det som vi är idag – det här priset är också ert! Och det allra största tacket går till alla läsare av tidningen och alla besökare på sajt och sociala medier – utan er är vi ingenting, säger Joel Linderoth.

 Motiveringen till priset.
Motiveringen till priset. FOTO: Skärmdump

Formuleringen till priset lyder så här:

”I en tid då inget är som förr och allt ställts på ända, finns en konstant. En trovärdig röst som alltid befinner sig i ögonhöjd med läsarna och knyter ihop vårt land från norr till söder. Genom att vara lågmäld, trovärdig och aldrig låta sig förföras av kortsiktiga trender står den vecka efter vecka, år efter år på ett självklart sätt upp för sin särart. Och för sina läsare. I en värld som präglas av pandemier, oro och polarisering förmedlar den här tidningen – både i papper och på webben – en tidlös trygghet som är få tidningsmakare förunnade.”

Prenumerera på Land

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen