Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 6 november 2015

Lantbrukare vill hjälpa flyktingar

Sveriges lantbrukare vill hjälpa flyktingar. Det visar en ny undersökning som LRF gjort bland medlemmarna.

LRF bör engagera sig i flyktingfrågan. Det anser en majoritet av organisationens medlemmar. 43 procent svarade ja på frågan när en undersökning gjordes nyligen, rapporterar Land Lantbruk

Vinner på integrationen

– Vi kan vinna en hel del på att integrera flyktingar snabbare i det svenska samhället. Många av flyktingarna har kunskaper som vi kan dra nytta av, säger LRFs ordförande Helena Jonsson till tidningen.

Medlemmarnas tydliga uppfattning grundar sig mycket i solidaritet. Men även svar som att alla måste göra vad de kan för att hjälpa flyktingar, att landsbygden har plats och är ett bra ställe att lära sig mer om Sverige var vanliga i undersökningen.

Nu ska LRF ta tag i resultatet och försöka hitta samarbeten och aktiviteter i flyktingfrågan. Exempelvis kan det röra sig om lokalavdelningar som ordnar gårdsbesök, skogsvandringar och praktikplatser för flyktingar.

Flyktingar kan hjälpa lantbrukare

Samtidigt finns det arbetsuppgifter inom de gröna näringarna där Helena Jonsson, LRFs ordförande, ser att lantbrukare kan få hjälp av flyktingar.

– Det kan gälla såväl människor med ren arbetsvilja och muskelkraft inom lantbruk, skog eller trädgård som med teoretiska utbildningar som veterinärer, agronomer eller ekonomer, säger hon till Land Lantbruk.

29 procent svarade kanske och 38 procent svarade nej. Resten var osäkra.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen