Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 10 november 2015

Lantmäteriet skapar virtuellt Sverige tillsammans med Minecraft

Hela Sverige som en virtuell och spelbar värld. Det blir verklighet när Lantmäteriet inom kort släpper en landskapsmodell till det populära datorspelet Minecraft. Modellen bygger på lantmäteriets nya kartor och höjddata.

1 januari 2016 släpper Lantmäteriet en stor del av sin kartinformation fri. I samband med detta släpps även en landskapsmodell över Sverige i det svenska datorspelet Minecraft.

Möjligheten att bygga en egen, digital värld någonstans i Sverige blir tillgänglig för alla som har licens till själva spelet. Med hjälp av en inbygd funktion för teleportering kan du dessutom förflytta dig till önskad plats i landet.

Här kan du se ett smakprov (film) på hur det kan komma att se ut i Lantmäteriets karta över Sverige i Minecraft.

Nyhetsbrev från land.se

Över 26.000 läsare! Lands nyhetsbrev är gratis och kommer till din mejl med tips om bra artiklar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.


Följ Land på Facebook – nu över 16.000 följare

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen