Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 2 december 2019

Larmar nära och kära – smart klocka känner om du ramlar

Den är superenkel att använda, den fungerar helt automatiskt precis överallt och den gör det möjligt för seniorer att leva självständigt och tryggt. Nya klockan Bellpal har ett inbyggt fallarm som blixtsnabbt larmar nära och kära.

Alla som älskar att ge sig ut på egen hand i skogen har tänkt tanken: Vad händer om jag snavar och bryter benet eller om något annat oväntat skulle inträffa och hjälpen är långt borta? Att bli liggandes kall och nedkyld i skogen när mörkret faller – det är ingen lockande tanke, oavsett ålder. Det kan hända den mest vältränade personen och konsekvenserna – dem förtränger vi envist.

Aldrig ensam med Bellpal

Med klockan BellPal blir ensamvandringar mycket säkrare. Klockan är utrustad med modern teknik som känner av användarens alla rörelser. Vid ett fall går ett larm automatiskt till vänner eller anhöriga, som har anslutit sig till systemet via en app i sin telefon, och det går ett larm till en larmcentral bemannad dygnet runt av sjuksköterskor. Klockan, som aldrig behöver laddas, är också utrustad med en manuell larmknapp.

Klockan löser ett viktigt problem

 BellPal är en trygghetsklocka som larmar automatiskt via din telefon om du ramlar. Du kan även larma manuellt om du behöver hjälp.
BellPal är en trygghetsklocka som larmar automatiskt via din telefon om du ramlar. Du kan även larma manuellt om du behöver hjälp.

En av grundarna till Bellpal, David Ziemsky, har själv upplevt oron som anhörig. Hans mormor ramlade och svarade inte i telefon, fyra dygn hade hon blivit liggandes utan hjälp.

– Hon hade ramlat i badkaret och hade ingen möjlighet att ta sig upp på egen hand. Det gjorde mig frustrerad. Med ett larm hade skadan blivit betydligt lindrigare, säger han.

Det var mormorns hemska upplevelse som fick David att börja nysta i problemet, han förstod snabbt att designen på fallarmet är en självklar och viktig aspekt för de som ska bära larmet.

– Vem vill ha på sig en ful plastbit? Det blir oerhört stigmatiserande. Dessutom fungerar de flesta fallarm enbart i hemmet.

 Bellpal är en väldesignad klocka med sofistikerade egenskaper. Klockan innehåller sensorer, algoritmstyrd rörelseigenkänning för fall och är parkopplad via Bluetooth med din smarttelefon.
Bellpal är en väldesignad klocka med sofistikerade egenskaper. Klockan innehåller sensorer, algoritmstyrd rörelseigenkänning för fall och är parkopplad via Bluetooth med din smarttelefon.

Tjänsten och klockan lanserades under hösten 2019 och är en helt ny trygghetsklocka som gör det möjligt för användaren att bygga sitt eget trygghetsnätverk.

Kort om tekniken – så funkar BellPal Watch

Artificiell Intelligens

I klockan finns en AI-motor som hela tiden analyserar rörelser.

Bluetooth

Klockan kommunicerar med användarens smartphone genom bluetooth-teknik.

Sensorer

I klockan finns avancerade sensorer som registrerar eventuella fall.

Notifikationer

Klockbärare och utvalda följare får, vid ett eventuellt fall/larm, notifikationer i sin smartphone.

Batteriet håller i 6 månader, klockan är vattentät och enkel att använda.

Se alla larmklockor

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen