Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 2 juli 2019

Lerins lärling får egen utställning

Johanna Backman är en av Lars Lerins lärlingar. Men snart är hon lika stor som mästaren för nu får hon sin egen utställning på Lerins konsthall Sandgrund.

 Johanna Backman är en av lärlingarna i programmet ”Lerins lärlingar”. Hon har nu fått en egen konstutställning.
Johanna Backman är en av lärlingarna i programmet ”Lerins lärlingar”. Hon har nu fått en egen konstutställning. FOTO: Jessica Rådne

Lars Lerin har etablerat sig som en av Sveriges mest uppskattade konstnärer. TV-serien ”Lerins lärlingar” är en av anledningarna till att många gillar det Lerin gör som konstnär.

Nu får en av lärlingarna, Johanna Backman, sin egen utställning på Sandgrund i Värmland. I det lilla galleriet kommer Backmans tavlor att visas med start den 28 september. Det är förstås ett stort steg för Johanna Backman som ser fram emot det hela.

– Det finns olika människor att se i mina tavlor, säger Johanna Backman till Sveriges Radio P4 Värmland.

Hennes tavlor innehåller bland annat andra personer från tv-serien, men också idrottare och politiker. Lärlingen tar nu alltså steget fram i rampljuset och Lars Lerin själv ser det som naturligt. Steget från att vara lärling är redan taget enligt honom.

– Hon hoppade över staketet för länge sedan, jag har inget mer att lära henne, säger han till radiokanalen.

Läs också: Därför älskar vi konstnären Lars Lerin

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen