Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 2 februari 2018

Linda Lindorff: ”Jag har tagit korkat farliga risker”

Efter alla år som programledare för Bonde söker fru kan Linda Lindorff tidigt se vilka par som passar i hop. Och serien gör henne bara mer kär i sin man Jacob.

 Linda Lindorff har blivit något av en kärleksexpert efter alla säsonger med Bonde söker fru.
Linda Lindorff har blivit något av en kärleksexpert efter alla säsonger med Bonde söker fru. FOTO: IBL

Men i vår är Linda är aktuell med en annan TV-satsning. Nämligen en comeback av det omdiskuterade Förlåt mig – som sändes 1994 och 1995 med Agneta Askelöf som programledare.

– Ett väldigt fint, varmt och naturligt program där människor har chansen att säga förlåt till någon för något de ångrar och burit med sig.

– Skammen eller rädslan för att inte bli förlåten har kanske varit för stor för att göra det tidigare. Nu fungerar vi som budbärare och jag älskar verkligen det uppdraget, berättar hon.

Bra på att säga förlåt

Själv hoppas och tror Linda att hon är bra på att säga förlåt när det behövs.

– Jag brukar vara noga med det när jag gör något fel och tycker att jag är bra på att uttrycka känslor för min omgivning. Kan ofta känna av olika stämningar också.

Efter att ha lett ”Bonde söker fru” på TV4 sedan premiären 2006 har hon också blivit duktig på att tidigt känna av vilka par som passar i hop.

– Ja, jag märker fort när kemi uppstår, det blir som elektrisk laddning i rummet och det är urhäftigt. Ju fler program jag gjort, desto tydligare det blivit, säger hon

Försöker inte övertala

 Pressträff med 2017 års deltagare i Bonde söker fru.
Pressträff med 2017 års deltagare i Bonde söker fru. FOTO: IBL

Ibland blir valen väldigt svåra för bönderna. Men Linda försöker aldrig övertala dem att välja ”rätt” person.

– Nej, jag skulle aldrig lägga mig i hur de väljer. Däremot kan jag ställa vissa frågor till bönderna som hjälper dem att komma fram till vad de känner i hjärtat, säger hon,

Det finns många par hon blivit berörd av genom åren. Till exempel i slutet av förra säsongen då det blev extra känslosamt när ekobonden Dennis Andersson skulle välja mellan Liselotte Jonsson och Annie Håkansson.

Men det blev också extra känslosamt då Dennis skulle välja mellan Liselotte och Annie i slutet av förra säsongen.

Känslosamt val

 Lindas man Jacob Lindorff och deras tre döttrar Lycke, Vilhemina och Benedicte, som satt i publiken när hon deltog i Let´s dance.
Lindas man Jacob Lindorff och deras tre döttrar Lycke, Vilhemina och Benedicte, som satt i publiken när hon deltog i Let´s dance. FOTO: IBL

”Bara tanken på valet ger mig magont. Jag kan inte minnas något ”Bonde söker fru” där jag känt så mycket under ett val. Det gjorde ont i mig att se alla tårar, att se Dennis gråta, hur han våndas”, skrev Linda på sin blogg i december.

I ett annat inlägg skrev hon att hon gett upp chansen att få TV-priset Kristallen för programmet.

– Jag är absolut inte bitter för det. Det största priset vi får är kärlek, bröllop och bebisar. Och att 1,5 miljoner tittare bänkar sig framför teven varje avsnitt, säger Linda.

Mer kär i sin man

All kärlek i programmet har också bidragit till att hon blivit ännu mer kär i sin man Jacob – som hon träffade 2005 genom gemensamma vänner och gifte sig med 2009.

– Jag blir hela tiden påmind om att ta vara på kärleken, de fina stunderna och inse hur lycklig jag är som faktiskt mött den stora kärleken att dela mitt liv med. Det är långt från en självklarhet och något jag är oerhört tacksam för, säger hon.

Jacob var pusselbiten som saknades i Lindas liv. Först när hon hade träffat honom kände hon att hon ville ha barn.

– Jag blev mamma först som 37-åring och nu kan jag inte tänka mig något annat än familjelivet, säger Linda som i dag har tre barn.

Aktiv barndom

Hon växte upp i Vilhelmina i Lappland och hade aktivt liv. Åkte skoter, tävlade i längdskidåkning, fjällvandrade, åkte båt och spelade fotboll.

– Jag har alltid älskat att vara utomhus mycket, precis som min man. Det är något vi har fört över på barnen, säger hon

Familjen vistas mycket i skog och natur på Lidingö, där de bor. Åker ofta till lantstället i Vilhelmina, där Lindas föräldrar och många andra släktingar bor kvar.

Som gift trebarnsmamma lever hon ett betydligt lugnare liv än förr. Särskilt programmen om vilda djur skulle vara helt omöjliga för henne att göra i dag.

– Då utsatte jag mig för korkade risker. Som när jag dök utan dykcertifikat eller säkerhetsbur där vithajen jagar utanför Sydafrika. Eller när jag letade giftormar i Indien och jag höll upp en keps som de skulle hugga i. Det skulle jag aldrig göra i dag , avslutar hon.

Tre snabba till Linda

Vad är det läskigaste du varit med om?

– Måste ha varit då jag födde barn. Man är så orolig för att något ska gå fel. Sedan är det alltid en lika overklig känsla då man sätter en ny person till världen.

Vad är det konstigaste du har ätit?

– Goliatspindel, som vi grillade över öppen eld i Amazonas i Sydamerika. Den var otroligt stor, 32 cm mellan benen. Benen smakade som räkor, men bakkroppen som lever, usch.

Om du fick resa tillbaka i tiden, var skulle du då åka?

– Till år 0 kanske, då Jesus föddes. Det hade varit intressant att uppleva.

Är trebarnsmamma

Namn: Linda Lindorff.

Aktuell: Som programledare för ”Förlåt mig” på Sjuan. Jobbar också med en ny säsong av ”Bonde söker fru” som kommer i höst.

Ålder: 46 år.

Familj: Maken Jacob, 45 år, barnen Lykke, 10 år, Wilhelmina, 9 år, och Benedicte, 5 år.

Bor: Hus på Lidingö.

Drömmer om: Att få massor av mer kärlek i kommande säsongen av ”Bonde söker fru”.

Karriär i korthet:Fröken Sverige 1990, väderpresentatör på TV 3, därefter programledare för När och fjärran, ”Djur i fara”, ”Farliga djur”, ”Farmen”, ”Robinson”, ”Bonde söker fru” och ”Linda och djurens hjältar”.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen