Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 29 november 2021

Lindesbergsborna ovanliga banderoll-protest!

Lindesbergsborna tog till ett ovanligt vapen för återfå sin nattakut - stora protest-banderoller längs vägarna!

 Företagaren Peter Larsson, Linde Bilskadecenter, och PROs ordförande i Lindesberg Reidar Johansson håller upp protest-banderollen.
Företagaren Peter Larsson, Linde Bilskadecenter, och PROs ordförande i Lindesberg Reidar Johansson håller upp protest-banderollen. FOTO: Privat

När politikerna i region Örebro beslöt att stänga nattakuten för ortopedi- och kirurgi på Lindesbergs lasarett blev reaktionen hos invånarna stark.

Företagare och ortsbor gjorde gemensam sak genom demonstrationer, namnunderskrifter, med mera. Men det mest anslående var kanske banderollerna – utplacerade längs vägar nära Lindesberg. (Med markägarnas tillåtelse förstås).

Läs också: Protesten med pannlampor kunde inte rädda byskolan

Lindesberg får nattakut

Med stora bokstäver uppmanas folk att inte rösta på de tre partier som fattat beslutet.

Och protesterna tycks ha haft effekt. Nyligen meddelade politikerna att lasarettets nattakut ska förstärkas. Till att börja med genom att anställa en läkare och en sjuksköterska som gör en första bedömning.

Fler vårdplatser till Lindesberg

I mars 2022 ska det utökas till ett mobilt team som ska finnas tillgängligt dygnet runt med åtta vårdplatser i stället för dagens tre.

– Det är vi glada för. Men vi tar inte våra banderoller förrän vi ser att det verkligen blir av, säger Peter Jilke, kirurg och drivande i protesterna.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen