Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 14 juni 2019

Lisa har linet i blodet! Handsyr de vackraste linnekläder

Välskräddade och hållbart. De känns fräscha och behagliga att bära. Kjolar, byxor och blusar i smickrande och smarta modeller som alla är sydda för hand i certifierat linne av Lisa Söderblom, som brinner för en hållbar livsstil.

Hon har det i blodet. Lisa Söderbloms mormor har ryckt, buntat och vattenrötat lin som hon odlat själv på en åker under 1930-1940-talet i Enviken i Dalarna. Sedan spann hon garn och vävde tyg som slutligen skräddades till plagg tänkta att hålla för att slitas och älskas i många år.

Köp Lisas bästsäljare: Linneklänning Linnea

– En historia att vara stolt över. Intresset för linne kanske finns i generna, säger Lisa som inte hade en aning om att linet som trollbundit henne går som en röd tråd genom generationer i hennes släkt.

Det går att se det magiska Lisa upplever när hon står på åkern i Enviken där just hennes mormor skördat lin för att skapa kläder, långt före hon själv lärde sig att sy.

Vacker lyster och levande struktur

 Lisa älskar att bära kläder av naturmaterialet linne – och hon älskar att klippa och sy plagg som är tänkta att slitas och älskas i många år.
Lisa älskar att bära kläder av naturmaterialet linne – och hon älskar att klippa och sy plagg som är tänkta att slitas och älskas i många år. FOTO: Jan Söderblom

– Jag brinner för att sy välsittande plagg i det bästa naturmaterialet av alla – linne, säger Lisa och nickar allvarligt.

– Det har en vacker lyster och levande struktur. Det känns fräscht och behagligt att bära direkt mot huden och framkallar inte allergier. Numera syr jag allt i certifierat linne. Det är garanterat giftfritt och bra för allas skull, från de som tillverkar det till dig som bär plagget.

 – Närproducerat och hållbart med omtanke om vår miljö – det är viktigt för mig, säger Lisa Söderblom.
– Närproducerat och hållbart med omtanke om vår miljö – det är viktigt för mig, säger Lisa Söderblom. FOTO: Jan Söderblom
Se alla Lisas plagg

Läs även: Galltvålsmagi! Bästa fläckborttagaren du kan ha hemma

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen