Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 april 2016

Lökprotest mot dålig väg: Nu blommar potthålet!

Om ingen lyssnar – säg det med blommor! Hålet i vägen mellan Bertilstorp och Brösarp blev aldrig fyllt med asfalt. Till slut slog någon till och satte påskliljor i hålet.

FOTO: Hans-Eric Jonsgården

I åratal har befolkningen i trakten stått ut med ett envist hål i vägen som aldrig blivit lagat. Det var en rejäl fåra, tvärs över ena halvan av vägen och det är inte underligt om folk börjar tänka kreativt när det gäller att protestera mot bristen på vägunderhåll.

Hålet markerades noggrant om och om igen av Trafikverket men någon ny asfalt blev det aldrig.

–Vi som kör där dagligen trodde ett tag att man försökte fylla upp hålet med sprayfärg, säger Mats Andersson, Bertilstorp, till Ystads Allehanda.

Enligt Mats har hålet funnits där så länge att det till och med hunnit ärvas mellan myndigheter. Det skakade om bilar i östra Skåne redan på den tiden som Vägverket ”skötte” underhållet av vägen, för minst 5-7 år sedan.

Hoppet står nu till att Trafikverket tar den vänliga och anonyma protesten på allvar och lagar hålet, några år till så löper verket risken att någon fornminnesmärker det som fångstgrop.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen