Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 4 mars 2022

LRF Medias insamling ska stötta Ukrainas folk: "Tillsammans kan vi göra skillnad"

Det ukrainska folket är i stor nöd och flyktingarna som lämnat landet behöver allt stöd de kan få. Därför startar LRF Media och Land en insamling till Ukrainas folk och hoppas att många kan hjälpa de drabbade i och utanför Ukraina.

 Runt hela landet visar människor sitt stöd för Ukraina på olika sätt.
Runt hela landet visar människor sitt stöd för Ukraina på olika sätt. FOTO: ADAM IHSE / TT

Flyktingvågen från Ukraina blir större och större för varje dag och många har hamnat i akuta situationer där många far illa. Därför startar LRF Media en insamling för att stötta de som hamnat i nöd.

Tillsammans gör vi skillnad

– Våra tidningar och digitala plattformar når över en miljon människor. Inom det gröna näringslivet finns en stark tradition av att hjälpa till vid kriser och vi vill erbjuda de som vill visa solidaritet med den ukrainska befolkningen en möjlighet att delta i insamlingen. Tillsammans kan vi göra skillnad för våra kollegor och vänner i Ukraina, säger Ann Henriksson, VD på LRF Media som driver tidningen Land.

LRF Media skänker nu 100 000 kronor

De insamlade medlen går till UNHCR som är FN:s flyktingorgan och som hjälper människor att fly, ger trygghet och delar ut nödhjälp. LRF Media skänker nu 100 000 kronor till organisationen för att stötta dess viktiga arbete i det hårt drabbade Ukraina.

 Svenska och Ukrainska flaggan i samband med en manifestation till stöd för det krigsdrabbade Ukraina.
Svenska och Ukrainska flaggan i samband med en manifestation till stöd för det krigsdrabbade Ukraina. FOTO: ADAM IHSE / TT

– Ukraina är ett mycket viktigt jordbruksland. Flera av oss i det svenska gröna näringslivet har starka band dit i form av affärspartners, kollegor, anställda och vänner och många känner stor vanmakt över att inte kunna hjälpa till. Därför känns det bra att skänka pengar till en organisation som vi vet kan göra stor nytta, säger Ann Henriksson.

Så här gör du för att ge ett bidrag:

Swisha till 123 36 57 848 för ett nödpaket för 370 kronor eller ge valfritt belopp på UNHCRs webbsida.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen