Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 29 augusti 2017

LRF-konsult vill lyfta kvinnliga företagare

Mindre än 30 procent av Sveriges företagare är kvinnor. LRF-konsult vill ändra på det och beger sig nu ut på turné i landet för att inspirera fler kvinnor att starta företag.

FOTO: Istock

”Women in business on tour” är namnet på turnén som i september beger sig ut i Sverige för att lyfta fram och inspirera kvinnor att bli företagare.

Katarina Hedström Klarin är vd för LRF-konsult, som är en av arrangörerna tillsammans med Almi.

– Vi tror att när vi avslutat den här turnén har vi gjort ett avtryck där vi pekat på spännande förebilder. Vi vill också ge människor mod att testa, sprida inspiration och visa på goda exempel, säger Katarina Hedström Klarin.

Fler företag och digitala möjligheter

Hon berättar även att man genom turnén vill visa på alla de nya affärsmöjligheter som uppstår med digitalisering och internet.

– Det öppnar ju upp för företagande oavsett var i landet du bor, småstäder, på mindre orter eller på landsbygden.

Hon poängterar också den viktiga roll som småföretagarna spelar i den svenska ekonomin.

– Företagen är ryggraden i svensk ekonomi och småföretagen är en oerhört viktig grupp att jobba med. Vi ser att stora företag sysselsätter allt färre och framöver kommer fler att behöva välja att starta eget, både dagens unga och de som redan är etablerade. Kvinnor har en stor potential här och det sticker ut att det endast är 30 procent av företagarna som är kvinnor, säger hon.

Bli kallad ”lilla gumman”

Arijana Heinrici är en av de kvinnliga företagare som deltar i eventet för att dela med sig av sina egna erfarenheter.

Framför allt kommer hon att prata om hur hon lyckats med att starta sitt företag genom sociala medier. Men hon kommer också att prata om att var kvinna och företagare och hur man kan arbeta framåt.

– Jag har själv blivit bemött med ”lilla gumman” i min roll som företagare. Man får ta mycket som kvinna både från män men även från andra kvinnor. Det vill jag ändra på. Jag kan tycka att vi ska pusha varandra mer än vi gör, peppa och inspirera, säger Arijana Heinrici .

Städerna som turnén besöker under hösten är Visby, Skänninge, Nyköping, Linköping och Norrköping.

Läs också: Hurra! Landsbygden får e-handeln att blomstra

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen