Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 14 maj 2018

LRFs VD: "Sverige kan producera ännu mer mat"

LRFs VD Anders Källström är en av talarna på Landsbygdsriksdagen 18-20 maj. Han ser många positiva trender och tror att Sverige kan producera ännu mer mat.

 Under Landsbygdsriksdagen sätt landbygdens frågor i rampljuset. LRFs VD Anders Källström är så klart på plats och pratar bland annat om svensk matproduktion.
Bild 1/2 Under Landsbygdsriksdagen sätt landbygdens frågor i rampljuset. LRFs VD Anders Källström är så klart på plats och pratar bland annat om svensk matproduktion. FOTO: hans berggren & istock
 LRFs VD Anders Källström är en av talarna på Landsbygdsriksdagen 18-20 maj. Han ser många positiva trender och tror att Sverige kan producera ännu mer mat.
Bild 2/2 LRFs VD Anders Källström är en av talarna på Landsbygdsriksdagen 18-20 maj. Han ser många positiva trender och tror att Sverige kan producera ännu mer mat.

Det är i en podd-intervju gjord av Studieförbundet Vuxenskolan som Anders Källström, LRFs VD tar chansen att lufta sina tankar inför Landsbygdsriksdagen.

– Sverige har aldrig producerat så mycket livsmedel som 2016. Och vi kan producera mer. I ett Sverige, ett Europa och en värld som växer behöver vi mer mat. Vi har möjligheterna i vårt land, säger Källström.

Läs också: Fem nominerade till Hela Sveriges Land-stipendium

Tror på fortsatt utveckling

Han ser flera positiva trender i det svenska samhället som talar för en fortsatt utveckling av landsbygden. En växande gårdsförsäljning är en sådan trend och Källström tror att utvecklingen kommer att fortsätta. Han lyfter fram att inga städer skulle kunna leva utan det som produceras på landsbygden.

Landsbygdsriksdagen arrangeras av Hela Sverige ska leva, och den här gången genomförs riksdagen i Örnsköldsvik. Ett stort antal tjänstemän och politiker kommer att finnas på plats, men evenemanget lockar också internationella besökare.Läs också: De riktiga hjältarna som sällan syns

Diskuterar landsbygdsfrågor

Målet med Landsbygdsriksdagen, som genomförs vartannat år, är att sätta landsbygdsfrågorna högt på den politiska agendan. Under lördagen blir det en politisk debatt om landsbygden med bland annat statsminister Stefan Löfven (S). Övriga debattörer är Ulf Kristersson (M), Gustav Fridolin (MP), Annie Lööf (C), Jimmie Åkesson (SD), Jonas Sjöstedt (V), Magnus Oscarsson (KD) och Lars Tysklind (L)

Läs också: Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik – missa inte årets viktigaste möte

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen