Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 1 december 2016

Man bet hund – domen mot djurplågaren har fallit

Mannen slog och bet sin hund. I rättegången om djurplågeri sa han att han bara gjort som Cesar Milan – nu har tingsrätten sagt sitt om saken.

FOTO: IBL

Hundägarens råa tilltag filmades och det är sannolikt anledningen till att följande händelse blev ett fall för tingsrätten – och till att han nu döms för djurplågeri.
I filmen ser man först hur två hundar kommer springande mot en lekplats, båda ser ut att gå lösa. Efter en knapp minut ser ägaren, en ung man, ut att bli arg på den ena hunden.

Han lyfter upp den och kastar den i marken. Han lägger sig på den och ska då också ha bitit den – efteråt ser den svart och vitfläckiga hunden både rädd och undergiven ut.

Händelsen filmades från en balkong i ett flerbostadshus, mannen åtalades också för djurplågeri.

– Jag blev arg när hunden inte vill hoppa över staketet som jag ville. Jag ville sätta den på plats och uppfostra hunden, sa mannen under rättegången, berättar Blekinge läns tidning.

Förbjöds att ha djur

Länsstyrelsen i Blekinge har förbjudit mannen att äga hund. Han har också fått göra sig av med de hundar som han har ägt. Så här skriver de i sitt beslut.

”Hunden utsattes för en enorm press och var inte enbart undergiven utan även rädd. Det var inget livshotande, men ett onödigt lidande både psykiskt och fysiskt. Tidsförloppet var långt och hunden var rädd länge, skriver myndigheten”

Försvaret: Gjorde som Cesar Milan

Under rättegången i höstas försvarade mannen sitt beteende med att han sett tv-profilen Cesar Milan uppfostra sina hundar genom att lägga sig på dem.

Det godtogs inte av tingsrätten som nu dömt mannen till 80 dagsböter.

Många i Karlskrona är sannolikt lättade över att historien med detta får ett slut. Filmen delades  i sociala medier och ledde till en rad hot mot både hundägaren och personen som filmade händelsen.

– Mannen nekade till att ha bitit hunden under rättegången.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen