Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 4 februari 2017

Mandelmanns bästa självhushållartips

Deras charmiga odlingar och genomtänkta djurhållning inspirerar ännu fler att börja odla. Här ger familjen Mandelmann sina bästa självhushållartips.

 Foto: Stefan Lindblom
Foto: Stefan Lindblom

1. Börja där du är

Det går att odla saker att äta på nästan vilken plätt som helst, till och med på fönsterbrädan och balkongen. Var inte rädd för flopparna, ju mer du testar desto duktigare blir du.

2. Laga mycket mat

Självhushållarlivet innebär att laga mat på det som finns just nu. Pröva dig fram till recept som passar det du har i trädgårdslandet.

3. Satsa på höns

De är perfekta att börja med eftersom de behöver lite plats och ger både ägg och gödsel.

4. Skaffa kontaktnät

Att odla och hålla djur innebär att du alltid ställs inför nya frågor. Bäst är någon erfaren i bygden som du kan fråga om hjälp om hur det fungerar där du bor. Hjälp finns också på olika självhushållarforum på nätet.

5. Ha skoj!!

Plantera det du gillar att äta, ingen pliktgröda, och omge dig med djur du trivs med. Glädjen behövs för att orka hålla farten!

Läs också: Självförsörjande på grönt – så mycket behöver en familj odla

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen